Emån – Onsdagen den 8e April – LIVE

09:45 Det blev som brukligt alldeles för sent och trevligt på herrgården igårkväll så valde sovmorgon till 08 idag.

Väl ute vid ån så var det en hel del morgonpigga på plats redan och det hade drillats fisk lite här och där. Jag gjorde några släng på Garagenacken utan känn. När jag sedan knallade uppåt ån så fick jag nöjet att fota Johan Abelsson som just var i färd med att landa en öring.

67 cm Emåöring

Just nu är samtliga fiskare uppe och det är fullt med folk ovan bron. Jag sitter återigen vid Garaget och väntar på att klockan ska bli 10 så att man kan gå ner och fiska nedre delarna.

Garagenacken
Hjortarna längs med ån

11:30 Fiskat av Snake Island, Ankarkrona och Barret från norra sidan utan nån känning.

Barret Pool

Nu ska jag prova Sea Pool från södra.

Sea Pool

13:00 Ingen action i Sea Pool heller. Samtliga fiskare är ute och allt fler fiskar nedom bron så jag bestämde mig för att knalla uppåt för att fiska Mill och Lock Pool.

Mill Pool
Lock Pool

14:00 Ingenting däruppe för min del, men hörde att Jussi hade fått fisk uppe på Ängarna så man kanske ska prova där i eftermiddag. Jag fiskade mig nedåt på Norra sidan och Blackwater kändes het men gav inget.

Däremot gav den en fisk för Anders strax tidigare från Södra sidan

Anders med 78cm Emåöring – Foto: Jussi Sjölund

Nu är det dags för lunch och siesta i solen! Kan tänkas slinka ned en Gin & Tonic också innan eftermiddags/kvällspasset startar, vi får se!

Fler än jag som kör lordmässig utstyrsel på herrgården!

17:10 Det blev en trivsam lunch och kom ut till ån vid 16-tiden. Fiskade först Home Pool från södra

Home Pool

Ingen hemma i Home Pool så gick sedan upp till Garagenacken.. Och där hände det grejer!!

Fast fisk på Garagenacken!

Det var en rejäl fisk som jag var tvungen att blocka från att rulla ner under bron. Det gick vägen och jag kunde landa en 78 cm blänkare! Underbart 🙂

Blänkare 78 cm – bättre bild från riktig kamera kommer ikväll

18:30 Går bra nu! Efter att fiskat av Lawson gick jag upp till Home Pool som var tom. Den här gången provade jag att fiska lite djupare och det gav resultat. På Peter Ohlssons orange gummibensräka drog det i utanför flytbryggan. Kent hade sett hugget från sitt hus och kom ut och var behjälplig. Stark, stålblank fisk som vi länge trodde var en kanonblänkare. Men efter att vi landat den så hade den vissa tecken som var något ”laxiga” så jag skrev in den som en hybrid på 84cm. Oavsett var det en härlig fight! Tyvärr slet den sig precis när vi skulle fota den så vi får aldrig veta till 100%..

21:00 Gjorde några släng till på kvällskvisten, men kände mig nöjd ganska tidigt. I övrigt var det extremt trögt för de flesta längs ån under eftermiddagen och kvällen. Nu har vi precis käkat middag och jag avslutar med två bilder som Anders tog tidigare när jag hade trevligt på Garagenacken.

Spöböj på Garagenacken. Foto: Anders Jäwert

Tack för att ni hängt med. Imorrn blir det ny liveblogg med förhoppnings mer action och spöböj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *