Historia

Jag är en 48-årig inbiten flugfiskare från Göteborg. Fiskat har jag gjort sedan födseln tack vare min far och farfar som tidigt tog mig med på fisketurer.

I 13-årsåldern köpte jag mitt första flugspö. Ett SAGE GIII i klass 5 som fortfarande är i min ägo. Det spöt har varit med mig på otaliga resor i de svenska fjällen och bänt upp fisk vid Tjirtjam, Taivek, Tjounajokk och Tertojokka i Kaitums vattensystem, men det har också varit med ännu längre norrut vid Råstojaure och Gobmejaure. Det har bl a öring från Storåns källflöden på sitt samvete samt vild regnbåge/öring/Coho salmon i Alaska. Man kan lugnt säga att det spöt har en själ. Det bär på hela min historia som flugfiskare. Nu på senare år har det pensionerats då det är ovärderligt och vårdas ömt.

Jag har de senaste 25 åren blivit Salmoniserad. Inget fiske slår jakten efter det atlantiska silvret här på hemmaplan. Inget fiske ger samma belöning när det väl stämmer. En gång laxflugfiskare – Alltid laxflugfiskare.

På den här bloggen kan du följa mina vänners och min egen jakt på lax och havsöring under vår och sommar. På vinterhalvåret bloggar jag från mina årliga resor till Kuba & Patagonien.

2 svar på ”Historia”

 1. Hej!
  Riktigt fina premiärfiskar, stort grattis! Blev så inspirerad att jag nu lämnar kontoret för eget fiske. Kikade runt lite på hemsidan och känner igen dig, Pontus(?), på bilderna ovan. Är högst troligt att vi setts vid något vatten men jag måste fråga, var du nmöjligtvis medlem i AFF (Abborresjönd FvF) för många herrans år sedan? Jag har själv inte varit medlem på ca. 15 år så om jag har rätt att det är där jag träffat dig så blir jag imponerad av mitt minne… ; ) Nåväl, riktigt fin sida! Skitfiske! // Martin

  1. Tjena Martin!
   Du har alldeles rätt. Visst var jag medlem i Aborresjöns FvF för många herrans år sedan :).
   Tack och tack, din sida är riktigt fin den också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *