Magiskt fiske i Patagonien

Äntligen fick man resa igen och som jag har längtat! Förra vinterns uppskjutna tripp till Las Buitreras blev av och vi har nu varit här nere i 4 dagar. Men först blev det i sedvanliga ordning några nätter i Buenos Aires för att titta på staden och äta gott.

Fantastiskt gott på deras restauranger

Skönt att vänja sig vid tidsomställningen några dagar innan vi åkte vidare ner till Rio Gallegos för fisket

Boarding för vår slutdestination
Förväntansfulla fiskare väntar på guiderna

De första dagarna fick vi klassisk ”Patagonian breeze” med snittvindar på 18m/s och upp till 40m/s i byarna. Det kan tänkas helt galet att försöka flugfiska i sådant väder, men faktum är att det förbättrar fisket avsevärt för de flesta. Vi har extremt lågt och klart vatten vilket gör havsöringen extra skygg, men vinden ger fisken tak över huvudet i form av vågor och gäss på älven.

Typisk nystigen havsöring från Rio Gallegos på 12-13 lbs (6kg)

Redan efter två dagar så hade samtliga gäster på lodgen lyckats få minst en havsöring vilket verkligen får ses som bra gjort då det som sagt är svåra förhållande än.

Hoppande havsöring

Då jag haft väldigt tur hittils och fått ganska mycket fisk blev jag glad när det mojnade igår, även om det generellt betyder svårare fiske. Nu kunde jag prova lite nytt och hade exempelvis stor fisk uppe på torrfluga.

Magic hour
Armadillo – en minidinosaurie som lever här nere

Vi har det oförskämt bra med helt otroligt duktiga guider och magisk mat.

Avslutar den här lilla uppdateringen med ett gäng skrytbilder så skriver jag mer när första veckan är avslutad.

Ett svar på ”Magiskt fiske i Patagonien”

  1. Man gläds med hela sitt hjärta att ditt fiskeliv har börjat återgå till det normala , och njuter av vackra bilder på fina fiskar ;-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *