Emån – Torsdagen den 9e April – LIVE

08:00 Gick upp vid 07 och käkade frulle. Är nu ute vid ån. Garagenacken var ledig så jag fiskade av den, men ingen var hemma. Har nu knallat vidare uppåt och ska fiska Island Pool och Old Man Place strax. Men först lite kaffe och njuta av vårsolen!

Island Pool

09:30 Ingen action för mig där så jag har fortsatt upp längs ån. Sprungit på de flesta fiskarna nu, men det verkar vara likadant för alla. Trögt som tusan. Just nu nordanvind vilket ju sällan är bra.. Sitter vid Mill nu och chillar och ska strax låta gummibensräkan få simma.

10:45 Det nöp på en liten blänkare i vitskummet på inloppsströmmen till Mill, men den skakade sig loss ganska omgående. Sedan hände inget mer där. Jag fortsatte upp till Ängarna

Ängarna

Blåsigt som fasen däruppe, men jag kämpade på i vinden. Dock helt utan resultat. Har nu knallat ner till Stone Pool då de fina poolerna oftast får vila från halvtio-tiden då de flesta vill ner och fiska vid herrgården då.

Stone Pool

När jag sitter här med mitt kaffe så plingar det till i telefonen och det är kompisen Viktor som var uppe i ottan och fiskade som nyss fått belöning för sitt slit.

11:50 Fiskade Stone Pool och sedan Blackwater utan framgång. Fortsatt min promenad nedströms på Norra sidan nu och anlänt Pike Pool.

Pike Pool med Garagenacken i bild

12:30 Jag gjorde några släng i Pike Pool i stekesolen innan jag knallade tillbaka till herrgården för lunch. Till maten passar det utmärkt med en Vildlaxens HOPp

Underbar öl i vackra omgivningar

14:30 Efter lunch och en Gin & Tonic (är ju faktiskt internationella GT-dagen idag) är jag nu ute vid ån igen. Började i Home på Snake Island och hade nåt som ryckte i flugan på hemtag, men väldigt försiktigt. satte mig nu vid Eken lite nedströms.

Home Pool, Eken

Viktor fiskar södra sidan, först Ankarkrona och sedan ned i Barret. Där ser jag honom häkta i en fisk som hoppar och har sig. Det gick bra och han skickade bild på en välmatad blankbesa, öring. 70 cm

Viktors fina öring

Jösses vad vackert det är här. Ett stort privilegium att få fiska och vistas på dessa mytomspunna ägor.

16:00 Då precis alla nu har käkat lunch och gett sig ut på ån så bestämde jag mig för att göra rätt för mig hos Kent och ta en liten siesta för att orka med att fiska hela kvällen.

Världens bästa drink

18:00 Chillade till klockan fem då jag begav mig ner till Sea Pool.

Sea Pool – en gammal favorit

Dessvärre ingen hemma just nu. Kändes stekhett när flugan svepte in över abborrestenen i perfekt fart.. Nu har jag knallat upp till Lawson.

Lawson Pool

18:30 Efter Lawson gick jag upp till Home där det var tomt och på första långa kastet häktade jag i en vacker öring.

Hög och fin, nästan så man trodde det var en blänkare, men slitage på analfenan vittnar nog om att den lekt. Oavsett, härlig fisk!

21:00 Chillade i solen efter öringen och bytte sedan till lättare grejer, F/S3 på mitt 13’6 Orvis Mission #8. Solen försvann så det fick bli en klassisk Sunray på tafsen. Det fungerade. Mitt i Home Pool tappade jag i en tung fisk i för stor publik. Alltid spännande innan man ser vad det är för något! Det visade sig dock vara en laxbesa på 97cm som fick simma tillbaka till ån.

97 cm Emålax

Nu återstår bara de sista ölen och en Gin & Tonic innan man kommer sova gott på herrgården. Tack för att ni hängt och läst bloggen och hejat på via olika sociala medier! Många hundra unika läsare varje dag här på bloggen vilket också uppmuntrar att uppdatera med jämna mellanrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *