Premiären Stjørdalselva, LIVE

19:00

Fem timmar kvar. Till en av årets absoluta höjdpunkter. Den klassiska premiären i Tröndelag, Norge. Jag är tillbaka på Skjerva Lodge hos vännen Patrik Daugaard precis som förra året.

Snacka om olika förutsättningar! I fjol hade vi 130 kubik, snöblandat regn och 7,2 grader i vattnet. Man frös så in i h-vete på premiärnatten.

I år har vi 27 grader varmt i skuggan, 30 kubik på älven och över 14 grader i vattnet! Blir bra mycket mer bekvämt att göra premiärslängen inatt.

Dessvärre får vi nog svårt att matcha fjolårets fiske då vi ju fick fantastiska fiskar..

Ovan är en del av de fiskar vi häktade i förra året.

Men vi ska göra vårt bästa! Hajas Andersson och Hanky Wallberg har anslutit också så vi är 4 starka killar 24:00.

Jag har riggat en Flyt/Intermediate i år jämfört med fjolårets S1/3/5 så det blir ett helt annorlunda fiske.

Strax dags för oss att rodda premiärkvällsmiddag. Det blir Entrecote från Underåkers Charkuterifabrik som Hajas hade med sig!

Häng med på bloggen, jag kommer i vanlig ordning uppdatera så ofta som möjligt under kvällen, natten och morgondagen! Fortsättning följer!

20:30

Middagen ser otäckt lovande ut!

Vi körde en ”appatizer” med älgsalami. Magiskt!Återkommer strax med middagen. Kan även bli en LIVE-videosändning på Salmoniserads Facebook 😄

21:30

Herregud vad bra vi har det. Middagen var bland det bästa jag ätit.

Bilden säger det mesta. Tre månaders lagrad Entrecote från Anders Ohlsson i Krokom, hemvispad tryffelmajo, ugnsbakad färskpotatis, kvisttomat och purjolök samt stekt (grillning, även med gasol totalförbjudet i hela Tröndelag pga av extrem torka) sparris. Det svaldes ned med en Chateau Musar 2006 från Libanon. Sinnesjukt bra (beställningsvara på bolaget).

Dinner for Champions helt enkelt.

Nu sitter vi och avnjuter en bättre rom till kaffet och ska strax knalla ner mot älven.

22:50

Vi är på G!

23:10

Älven är vansinnigt låg. Men det luktar ändå lax!

00:30

Fördelen med privat vald är ju att man kan unna sig lite samkväm med fiskegänget och inte måste attackera älven.

Vi har istället suttit och pratat med valdägarna och haft det gött, så samtliga av oss vägrar att gå först :-D. Nu är vi dock strax på G!

01:50

Vi kom till slut ut på älven och jag har just fiskar den allra nedersta delen av vår sträcka. Kändes giftigt, men inte ett pill och heller inte sett någon fisk..

Otroligt härlig juninatt dock! Lax på kroken är alltid bara en bonus, så jag njuter oavsett. Stannat upp nu efter första vändan och reflekterar över hur lyckligt lottad jag är som får vara med om det här. Alldeles nyss, som från ingenstans, kom det in några moln som släppte en regnskur på mig. Härligt! Man hör ju hur allt som växer skriker efter lite regn.

Nu blir det en kall Flat Tire bira och sen fortsätter jag premiärjakten..

03:15

Jag gick tillbaka till vårt vindskydd och avnjöt en kall öl samt ljudet från älven och fåglarna. Plötsligt började det regna på riktigt. Och det har hållt i sig nu i en timma! Underbart!

03:45

Regnet har börjat lätta något och morgonljuset har anlänt. Övriga i gänget har gått och lagt sig så jag tänker att jag får göra några släng till innan sängen.

04:50

Magisk morgon. Helt ensam. Trött som bara den, men samtidigt taggad. Ska det bli en premiärlax i år så känns det som att det ska ske nu. Vi fiskar ju alltid som team och på tidigt fiske gäller det att ha flugan i vattnet så mycket som möjligt. Och då det andra redan sover så bör jag kratta på så gott det går så att vi inte onödigtvis släpper förbi någon fisk :-D.

Några kast till iallafall.

Känns nästan lite för giftigt så här efter regnet och på morgonljuset. Det är ju ofta som det drar i när man i princip givet upp?

Ska kanske intala mig själv att det inte är någon idé alls, men ändå fortsätta fiska?

05:40

Orken tryter. Hytten och sängen kallar. Besegrad men lycklig ändå. Nya tag imorrn!

14:00

Sovit som en stock och fick iallafall 7 timmar. Batterierna är laddade!

Det fångas som väntat väldigt lite fisk på älven, men chansen finns

14:30

Just som jag postat att det inte tas så mycket fisk så hör jag att vännen Peter Johansson tagit en fantastisk fisk en bra bit längre upp i älven!

Switchspö och helflyt. Sällan någon får fisk den 1e Juni på sådan utrustning. Och vilken fisk! 114cm, troligtvis uppemot 15kg. Peter släppte tillbaka laxen så förhoppningsvis gör den inte om sitt misstag och biter på igen under säsongen utan får leka och föra sina grymma gener vidare!

16:30

Just som jag skulle gå ner till älven så kom stekevädret tillbaka. Jag band på en mindre Bananfluga bunden på dubbelkrok som jag fått av kompisen Keno. Klockren för det här vädret och den låga älven.

Men! Då kom Stekare-Hank ut med två flaskor iskall Prosecco. Den ena vaskade han, men den andra bjöd han på så jag är fortfarande inte på älven 😀

Och efter det var det min tur att köra en runda till grabbarna. För omväxlings skull så hoppade jag GTn och bjöd dem på en klassisk mörk rom och cola, eller Cubata som den heter på Kuba.

18:00

Jag och Hajas bestämde oss för att göra ett försök innan middag iallafall.

När man har sånt här väder är det riktigt gott att gå och fiska i Orvis Light Convertible vadare!

19:30

Både jag och Hajas har kämpat på, men varken kännt eller sett en fena.

Nu bryter vi för middag signerad Hank och Patrik.

21:30

Fördrink: en bättre GT

Förrätt: Matjessill, färskpotatis, gräslök, dill och gräddfil.

Varmrätt: Wallenbergare gjorda på hjortkalv, gröna ärtor, skirat smör och potatismos.

Efterrätt: Hennig-Olsens Vanilje med Cookie dough Glass. Till det dricker vi kaffe och Santa Teresa Rom från Venezuela!

Det är ju som så. Att fisket kan man inte styra över, men allt runtomkring det kan man påverka. Och vi har det oförskämt bra som alltid!

24:00

En underbart härlig kväll med likasinnade. Övriga sällskapet, som fiskade morgonen/förmiddag har precis lagt handskarna på hyllan. Själv tänkte jag göra några släng med en stor fet Sunray och flytlina på utvalda platser där det möjligtvis kan tänkas stå en fisk som fick upp redan i Maj (nu, på sjunkande älv tror jag dessvärre att ny fisk hänger i fjorden och väntar på vatten).

Magisk kväll, nästan helt vindstilla. KLOCKRENT Sunray-ljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *