Laerdalselva, rapport och bilder så här långt

Äntligen är man tillbaka vid Queen of rivers och på den väldigt fina älvsträckningen Midt Lysne.

Precis som i stora delar av Norge så är det extremt lågt vatten för att vara i Juni. Älven rinner med endast 20 kubik. Som väl är för oss så fiskar Midt Lysne fint på lågt vatten.

Laerdalselva har så här långt inte alls nåt upp till de fångster man haft tidigare år så vi var förberedda på att det skulle bli svårt. Men vi kämpar på och igårnatt häktade jag i en lax i Black Fox Pool. Alldeles ensam vid älven i mörkret var det riktigt spännande! Tyvärr klev den av efter 3-4 minuters batalj. Skönt ändå att veta att det går att få fisk på det låga vattnet!

Kul att fiska tillsammans med en gammal legend som Kent Ström!

Idag spräckte vi nollan då Dan fick upp en 5-kg hanlax. Tyvärr fick vi ingen bild på den då övriga var och handlade och Dan redan frusit in fisken 😀

Fint laxväder idag så vi går våra vändor då och då. En 5-kilos går ju sällan själv på älven!

Igår fick vi ytterst celebert besök från självaste ”Mr Laerdal”, Kjell-Inge Bäckström. Alltid mycket trevligt att lyssna på historier från mannen som byggt trösklar, hängbroar, hyttor och hissar vid älven!

Det går alltså ingen nöd på oss här även om vi gärna hade fått en klunk vatten som kunde locka upp lite ny fisk från fjorden.

Jag återkommer i slutet av vårt fiske med ytterligare rapport.

4 svar på ”Laerdalselva, rapport och bilder så här långt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *