River Dee, Onsdagen den 19e April, LIVE

Mycket goare väder idag! Inte alls den där bitande binden utan snarare nästan ljummet nu framåt lunch. Dessutom moln så dyker det vara upp nån fisk så tänker jag nypa den!

Började morgonen med att fiska av Kelpie som ju ligger strax uppströms hytten. Ingenting.

Canary Pool som rinner ner i Malt Steep

Vandrade sedan ner till Salt Vat.

Inloppsströmmen till lilla, fina Salt Vat
Nedre delen Salt Vat

Ingenting hemma i Salt Vat heller så jag fortsatte ner till Invercannie.

När man kommer ner dit så är det som att man kommer till en annan värld. Poolen ligger djupt nedsjunken i dalgången och det är sällan någon vind når dit. Dessutom är det ett tillhåll för en herrans massa fåglar så kvittret tar nästan bort ljudet från älven. Det luktade verkligen lax när jag fick vändan där nere, men ingenting hände.

Skit samma, när vädret är så här idag är det bara så underbart att gå och kasta..

Gick sen tillbaka till hyttan och hade några ord med ghillien, Brian Brogan, och det hade varit lika dött på Cairntonsidan dels igår och även nu på morgonen, men han hade också lite mer hopp idag då vattentempen kommer krypa upp ganska bra under eftermiddagen. Efter kaffe med cognac och en bakelse knallade jag upp till Glisters som ligger ovanför Kelpie. Också en väldigt liten pool som man annars aldrig fiskar, men på rekordlågt vatten var den värd ett försök!

Glisters Pool

Lilla Glisters är extremt djup så jag hängde på en Sjunk 6 spets på Switchspöt när jag metodiskt fiskade av den lilla pärlan. Ingenting, men den ska få en ny chans ikväll.

Nedre delen på Glisters som sedan rinner vidare till Kelpie

Fortsatte sedan ner och fiskade av Kelpie utan framgång och bestämde mig sedan för att åka in och luncha.

Macaroni Cheese, vitlöksbröd och en Belhaven Best Black Stout

Nya tag när jag käkat upp och uppdatering från eftermiddagens fiske kommer upp ikväll.

20:00

Kändes ganska hett hela eftermiddagen med det molniga vädret och de ljumma vindarna, men alla springers lös med sin frånvaro.. Troligen för lågt för att de ska röra på sig. Jag fiskade av Salt Vat och Invercannie direkt efter lunch.. Sedan bestämde jag mig för en längre promenad upp till Grey Mare på UB då engelsmännen ändå inte fiskar den då dom tycker vadningen är för tuff. Här hade jag go feeling när jag gick, speciellt som jag var i en fisk där på måndagen..

Magiska Grey Mare

Jag fiskade poolen väldigt noggrant och fortsatte ner och fiskade även av Blastit Stone. Ingenting.

Överst Grey Mare och nederst Blastit Stone

Chillade sedan med en pilsner innan jag fiskade mig tillbaka till hyttan. Otters Burn, Finzean walk, Cairnton Pool, Glisters och Kelpie var alla värda några släng. Inget liv dock. Ett rejält pass utan framgång. 

Men vad gör bristen på fisk en sådan eftermiddag? Jag njöt varenda sekund längs älven iallafall.

GT i solen

Väl tillbaka till hyttan så kom solen fram och det blev verkligen vårvarmt. Således en längre GT och kaffepaus inför kvällsfisket.

Vid 17:30 tiden knallade jag nedströms. Fortfarande inte sett en fena. Fiskade Rock Head mest för sakens skull då jag ju fått ganska många springers där. Fortsatte ned till Salt Vat och sedan Invercannie.

Invercannie

Kändes giftig i Invercannie så fort solen försvann. Dock helt dött.. Verkar inte som att någon fisk rör sig. Helt enkelt alldeles för lågt vatten och fisken som är i älven sitter still i ett fåtal holdingpools.. 

Jag knallade upp till hytten igen och planerade att fiska Kelpie och Malt Steep in i mörkret när det plötsligt dyker upp kanotister precis överallt! Nån form av VM i att förstöra ett evening cast på Middle Blackhall så jag har inget annat val än att packa ihop prylarna och lägga handskarna på hyllan för den här gången.

Nästa år bör vattennivåer vara av mer normalt slag igen och då har man alltid en bra chans till silver på sträckorna vi fiskar. Det finns platser lediga v.14 och ett fåtal till v.15 nästa år till mina ”all inclusive” resor så hör av er om ni vill tjuvstarta säsongen i Skottland!

När inte ens en Heimen GAIS bunden på fjädrar av Bosse Lindholm levererar, ja då kan man lika gärna ta en paus!

2 svar på ”River Dee, Onsdagen den 19e April, LIVE”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *