Emån, 13e September, Liveblogg

09:00

Ola och jag struntade i det riktigt tidiga fisket idag och gav oss ut vid halvåtta. Strålande solsken är inte optimalt vid öringfiske och vi har heller inte kännt någonting. Provar små nymfer nu i olika varianter utan framgång..

Ems herrgård – Home Pool

12:00

Käkat lite lunch efter att ha kämpat med stormvindar i Sea Pool. Fortsatt fisklösa.

 

Dan, Kent och Ola snackar taktik
 
Det börjar äntligen komma in lite moln vilket iallafall ökar chanserna något..

13:30

Ola ringde precis och hade tappat fisk i Sea Pool. Jag själv har just fiskat Island Pool och kollar nu när Bosse fiskar Old Mans Place. En hel del öring har visat sig nedstöms honom och vi har fått ett fint molntäcke över oss..

An old man på Old Mans Place

15:00

Jag knallade ner mot Sea Pool och såg en fisk i Lawson så jag stannade såklart till. Samma fluga som sist jag var i en fisk här, dvs en Thunder Spey av Danne Persson.

7-8 släng och Pang! Det drog i mitt i suget mellan pirarmarna. Yes!! Fisken stångades en hel del innan den började rulla. Fin öring! Tyvärr vann även den här fisken så det går verkligen troll i det nu.. Helt sprillans Sawada 10a och fisken på en bra stund och ändå lossar den :(.

Det går ny fisk för strax efter att jag tappade den så började det plaska i Barret. Både där och i Ankarkrona stod det redan fiskare så jag knatade upp till Home och gick en noggrann vända. Tyvärr utan resultat. Nu är det Dan och Kent som står för middagen. Torsk och Kveite som dom fångat på en Norgeresa står på menyn.

 

Utsökt fiskmiddag
 
18:00

Ola och jag körde ett tufft Sea Pool pass efter middagen från var sin sida i den brutala vinden. Tyvärr utan belöning. Jag fiskade även av Pier Pool och Lawson innan vi plockade ihop våra grejer. Då det är jobb och grejer imorrn så får vi hoppa kvällsfisket. En fantastisk helg på Ems herrgård är slut. Öringarna vann den här gången, men så är det ibland.

Tack Fiskemästare, Kent Håkansson, för att vi fick förmånen att fiska här igen. Stort tack också till våra medfiskare som gjorde vistelsen angenäm på alla sätt. Kära Emån, vi ses nästa år igen!

Over & Out

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *