Emån, 12e September, Liveblogg

06:30

Thunder Spey

Efter en lång och väldigt trevlig middag igår, där Bosse lagade en utsökt lammgryta, var det äntligen dags att återigen försöka lura någon av Emåns invånare. Ola och jag var de enda som var ute vid ån klockan 05:00. Jag tog garagenacken och Ola fiskade Old Mans Place i mörkret. Inte ett nafs.
 

Stone Pool

Därefter begav vi oss upp emot Stone Pool som fullständigt kokar med öring. Det visar sig fisk lite varstans mest hela tiden, men att få dem att bita på våra flugor är lättare sagt än gjort..
 

Ems herrgårds husdjur
 
Nu tar vi en kopp kaffe på bänken och snackar strategi…

08:00

Vi har kämpat på en stund till, men det känns som att öringarna skrattar åt oss! Även om fisken vägrar bita så är det ändå fantastiskt att vara här igen. Ån är så sanslöst vacker i sin höstskrud. 

 

Island Pool

Nu är vi tillbaka på herrgården och övriga börjar vakna till. Vi satsar på en 2-timmars power nap.

   

11:30

Emåns öringar vs Lorden 1-0.

Vi slappade mellan 8-10 och gav oss sedan ner till ån igen.. I Home Pool stod Bosse och testade sitt nya spö med Robban och Kent som publik.

 

Home Pool

Ola gick till Sea Pool och jag gick till Lawson. Efter morgonens förnedringar från öringen så kan jag ärligt säga att jag inte hade mycket hopp att få napp. Ån rinner bara 7 kubik. Jag fiskade F/S3 och en av Danne Perssons allra minsta Thunder Spey.

Efter sisådär 5 släng så känner jag något ute i.. Tänker att det var väl säkert botten och börjar nymfa hem flugan. Halvvägs in känner jag en stöt till och strax därefter exploderar vattnet utanför mig!

Lax tänker jag direkt då ju öringen här på Em helst ska ha ”hängande” flugor, men icke! Det är en rejäl öring jag fått på. Det ser jag ganska omgående då den börjar rulla efter några korta små rusningar. 5-7kg uppskattar jag den till innan den rullar sig loss nere vid Pirarmarna.. Förbannat!!

Men så jäkla kul ändå! Det går att lura dem. Det gäller att prova allt möjligt 🙂

 

Sea Pool
 
Lawson Pool
 

Det verkar ha kommit lite ny fisk då Ola lite senare också var i en fisk i Barret Pool! Men nu måste jag förbereda för den årliga kräftskivan!

17:00

Kräftskivan är avklarad. Succe’ igen 🙂

Kräftskiva i stora flygeln

Robban, Bosse, Lövhögen, Kent Ström, Ola, Dan, Andreas, Kent-Agent, Trond Nordskog, Kjell-Inge och Ronny Bäckström.
Samtliga är ute vid ån förutom jag och Robban som röjer undan och inväntar kvällen.

23:00

Har fiskat de hetaste poolerna i beckmörkret efter konstens alla regler utan framgång.. Lutar åt sovmorgon imorrn då både Ola och jag endast sovit 3 timmar.

2 svar på ”Emån, 12e September, Liveblogg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *