Hösten är här..

Lax och havsöringssäsongen är över. Det är jobbigt. Väldigt jobbigt.

Men istället för att deppa ihop gäller det att ta till substitut när man får chansen. Just nu pågår det ju ett färgsprakeri utan dess like i naturen som man inte bör missa. Därför gav jag mig nyligen ut i skogen tillsammans med vännerna, Hank och Tony, för att utforska några sjöar där det enligt rapporter finns självreproducerande öring..

 

Secret lake
 
Efter viss möda och rekognosering lyckades vi hitta ett gäng fiskar som gick och käkade nära ytan.

 

Vild öring på bettet!

Det största öringarna skrattade åt oss den här gången och det närmaste vi kom kilofisk var en bommad som klippte på fjädermyggan, men som inte fastnade.

Men vi lyckades landa ett gäng mindre fiskar som alla fick simma tillbaka.

 

Vackra öringar

Måste säga att det här fisket är riktigt mysigt. Vilda individer som går strandnära i sitt födosök. Även om vikten ofta är långt mycket lägre så föredrar jag detta fisket alla dagar i veckan framför regnbågsfisket som många åker på nu där det fångas 4-6kgs nyisatta fiskar från oseriösa odlingar där fisken saknar fenor pga att de gått så tätt i kassarna..
 

Trevlig helg gott folk, ut i naturen med er!  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *