Vestlandets Pärla, 29e Augusti, Liveblogg

09:00

Vi satt uppe med Trond och Karl-Åke långt in på småtimmarna och snackade fiske.

Så när klockan ringde 04:30 skrek kroppen till mig att ligga kvar. Jag trotsade, gick upp och krängde på mig vadarna.. Ner till älven i beckmörkret.. Nu jäklar!

Inte ett pill i grejerna första repan och på slutet började det ljusna något. Jag knallade upp till nästa höl där vi sett öring om dagen.. Och jösses! Allt eftersom ljuset kom kunde jag urskilja öring på öring en bra bit ovanför brekket. Dom stod förhållandevis djupt, ca 2m.. Grov fisk, största på säkert 8 pannor!

För att göra en lång historia kort, dom var fullständigt omöjliga! Provade allt utan att lyckas få någon att bita. Muddler, sunray, nymf i olika storlekar och på olika djup. 

Hank lyckades senare få en av de mindre fiskarna att åtminstone följa efter hans gröna lilla fluga och nafsa på den. Men vi blev besegrade den här morgonen. Grymt häftigt iallafall och respekt till fisken.

  
Nya tag ikväll! Nu stekefrukost.

14:00

Efter frukost tog vi ett pass på sofflocket fram till 12 innan vi knallade ner till älven igen. Carl-Åge hade sin vana trogen tagit en lax även idag när vi låg och sov :).

Det har regnet hela förmiddagen och regnar fortfarande. Älven har börjat få lite färg.. Vi gick upp till stället där vi tidigare sett alla öringar. Hank fiskade, jag filmade. Det kändes hett som fan.

Och efter typ 10 kast small det på hans enhandsspö. Just vid en kant med stenar!

  
3kg silver och Hanks axlar är nu där dom ska vara! Förjäkla kul!

Regnet fortsätter ösa ner så nu blir det till att fira Hanky fisk med några G&T innan vi provar igen. 

16:00

Hanks tur att laga middag och det blir en spagetti bolognese.

  
Middag till vackra vyer med låga moln.   

Carl-Åge hade desutom en bättre bild på öringen jag fick sent igårkväll.

 

20:30

Tokflom. Brun älv. Vilket förvisso brukar vara extremt bra för öringfisket på dagen. Och mycket riktigt, jag häktade i en av de så löjligt svårflörtade öringarna i 3e kastet när vi kom ner till älven. Tyvärr klev den av efter en stund. Och sedan dess har vi mest suttit i vindskyddet och bevittnat ett massivt motfiske med både sluk och mask som varit hyfsat framgångsrika på den alltjämt stigande älven.. Nu kommer det t o m mindre träd flytande så dessvärre blir det inget sista kvälls/nattfiske för oss. Fullständigt meningslöst att försöka fiska i mörker på rejält färgad älv. Frågan är om hon hinner sjunka under natten så vi ens får något mer fiske? Regnet håller i.. 

Nåväl, time will tell. Säsongen har ändå varit kanon :).

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *