Vestlandets pärla, dag 3, LIVE

11.00

Vi gick upp vid 05:00, men det var rejält med regn ute så vi tog 2 timmars sömn till och gick upp vid 07:00. Fortfarande regn och troligen stor flom på G. Efter frulle och kaffe stack vi ner till älven och riggade upp med det tyngsta linorna och största tuberna vi hade i askarna.

 
 Det första vi såg var en markfiskare som landade en fisk på poolen nedanför oss så kanske skulle det funka att häkta i något för oss också på flommen och stigande älv!
Och visst! Första vändan sög det i på precis samma ställe där jag tappade en igår!

 
En ytterst dramatisk fight tog vid i det tunga vattnet! Det var i denna poolen som jag miste en riktig bamsing i fjol som till slut gick ner över brekket där det är omöjligt att följa efter. Vid ett flertal tillfällen kändes det som att det skulle upprepa sig igen. Men den här gången höll prylarna när jag i princip fick låsa grejerna och bogsera upp laxen från den nedre delen av poolen. Fick hjälp med landingen av fiskarna nedström oss som kom upp för att kolla hur det gick för oss. Ola kunde därför filma allting och vi har nu riktigt mycket material att klippa ihop framöver :).
 

98cm och sanslöst grov över ryggen vilket gör den till iallafall 10kg+.

Ola är i älven nu och kämpar så förhoppningsvis återkommer vi strax!

12:30

Ola miste precis en galen lax som simmade uppströms på bilden nedan. Helt sjukt!

 

13:30

Nu tar vi ett rejält break från fisket. Lunchdags. Oxfilepasta med ett eller några glas rött till. Life is good.

  
 

   

17:00

Efter att ha chillat gott i stugan några timmar har vi nu åkt ner för att kolla till älven..

 

Hon blir bara större och större så vi ger nog upp för dagen ganska snart. Ola provar en vända iallafall! 

18:30

Just efter att Ola sagt ”jag gör några sista släng sen skiter vi i det för idag” så häktade han i en stor fisk som gav sig av neröver så det sjöng i grejerna! Tyvärr gick tafsen av uppe vid öglan och hade troligen fått sig nån törn från en sten eller så. Trist, men shit happens och vi får vara glada att vi har en pool som fiskar bra även på tokhög älv!

Jag som för tillfället håller ställningarna i vindskyddet kan tipsa om en riktigt god och prisvärd bira som jag just testade:

 

Med en sånt ”häftigt” namn och ett billigt pris så var jag skeptisk, men som sagt; riktigt bra! 
Nu pausar vi till tills imorrn och håller tummarna för att det ska sluta regna så att älven kan börja sjunka och klarna något. DÅ, kommer det bli superläge! 🙂

 
 

3 svar på ”Vestlandets pärla, dag 3, LIVE”

  1. Kul läsning Pontus !
    Och skoj att dom nappar i högvattnet,
    kämpa på och njut !
    Hälsa Ola så gott, så hörs vi senare.
    Vice !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *