Vestlandets pärla, dag 4, LIVE

09:00

Älven flommade som tusan igårkväll när vi slutade fiska och jag fick känna på det kalla isvattnet då jag avslutade kvällen med ett ofrivilligt dopp och åkte med älven ett tiotal meter! Så vi tog sovmorgon till halvåtta idag innan vi käkade frulle och gick ner till våra pooler. 

 

Fortfarande stor älv, men lägre än igårkväll och klarare vatten. Hon är sjunkande :). Borde bli riktigt hett frampå dagen! 

Dags att låta en fluga jag fick av Gordon simma i älven nu när hon klarnat en del.

 
10:15

Vestlandets pärla vs Lorden 2-2. Jag häktade i en fisk i vår översta pool som är väldigt lurig att drilla fisk på i högt vatten..

 
Tyvärr gick den runt en sten ute i poolen och gick fast. Fick åtminstone tillbaka min 3/5/7 om än lite rivig längst ut.. Kul med action iallafall! Det är stor fördel laxen i den poolen på högt vatten så inget att deppa över.

 

  

12:30

Nu gör vi våra sista vändor innan vi drar till Bolstad för att käka Kenos berömda korvgryta :). Fisk är på G hos oss. Så här ser det ut nedströms oss just nu!

 

13:00

Det går bra nu! Lyckades häkta i en grann hanfisk på sista slängen innan avresa Bolstad!

 

17:20

Nu har vi hälsat på Gordon och Keno som fiskar Bolstadelva. Dom har 440 kubik där nu och i princip ofiskbar älv. Lutar åt att dom lägger handskarna på hyllan i Vestlandet och åker mot Orkla ikväll för att få lite fiske..

 

Efter maten blev det kaffe och en Ardbeg Perpetum så Ola kör just nu tillbaka till vår pärla.

 
  
   
 23:30

Varit lugnt vid älven och jag har mest suttit och myst i gapahuket. Men när skymningen började lägga sig kändes det rätt att gå nån vända. 

Och jag är verkligen inne i flytet just nu. Efter typ 10 släng så häktade det på en lax som omgående tog 150m lina med sig nedströms. Som tur var stannade den en bra bit ovanför brekket och jag kunde ringa Ola medan jag körde en ”walk the dog” med fisken. 

Ola kom ner och kunde dokumentera resterande del av fighten med vår nya actionkamera (borde kunna gå att klippa ihop något riktigt bra med allt material vi har nu).

  
  

Ånyo en 89cm hanfisk, men den här var om möjligt ännu grövre över ryggen :).

Fantastisk känsla att låta den fortsätta mot lekbottnarna.

Laxen tog förövrigt på en väldigt välbunden fluga som jag fått av fiskevännen Andreas Elfström.

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *