Vestlandets pärla, dag 2, LIVE

4:20

Klockan ringde och kroppen skrek till mig att ligga kvar. Fruktansvärt trött. Men laxfiske är hårt. De hårda belönas ofta. Så nu sitter jag med en kaffe och är strax på väg ner till älven.

 
5:20

Som vi hoppats så drog det i ganska omgående. En mindre blanking (Vestlandetgrils, typ 4kg) kunde landas och sättas tillbaka. Underbar morgon!

 

  
Nu ska bara Ola häkta i en fisk också så är morgonen komplett!

 

Och han kör på nu så det händer säkert när som helst 🙂

 

6:45

Vattnet fortsätter sjunka som vi hoppats och även om det är fruktansvärt kallt vatten i älven så känns det väldigt hett.

 

Och här kommer bilden på bitflugan, för en gångs skull bunden av mig själv. Fiskad med Guideline 3D 1/3/5 i det kalla vattnet.

 

13:00

Vi tog ett break i fisket och käkade en tidig lunch i form av Carbonara som Kock-Ola slängde ihop på ett utmärkt sätt.

Efter maten blev den cigarr och GT för att fira fisken.

  

Efter det har det varit alldeles lugnt vid älven. Jag passade på att ta en powernap i vårt vindskydd och vaknade av att Ola ropade på mig. Och visst, där stod han med rejält bugat spö då en större lax häktat i!

Tyvärr lossnade den precis när jag kom ut i älven för att filma och hjälpa till..

 

En markfiskare i poolen nedanför oss har samtidigt landat 2 laxar så det är superläge just nu. Dock är älven fredad mellan 14-16 så vi har bara 45 minuter på oss. På eftermiddagen kommer hon stiga rejält igen pga smältvattnet.. Återkommer senare, dags för mig också att ha flugan i vattnet!

16:00

Sådär ja! Ola häktade ganska omgående i en ny fisk. Helt underbart, 92cm och ca 7-8kg.

 

 

Nu har vi besök från Gordon och Keno som ska vidare till Bolstad. Jag bjussar på min patenterade Korv Stroganoff :). Keno bjuder igen med sin Kreolska korvgryta senare i veckan. 

 

18:00

Efter käket tog vi med Keno och Gordon ner till Vestlandets pärla då dom ville se hur poolerna såg ut. Då ryktet tydligen gått att vi fått fisk så kom det även lite orts på besök 🙂

 

Mannen till höger i bild har tagit över 5000 laxar i under sina år vid elva! Han berättade om ett närmast sinnesjukt fiske för många, många år sedan. Kul att lyssna på gamla stories!

Innan Keno åkte mot Bolstad så gav han mig en fluga som jag lovade att prova.  

  
 Då älven är rejält stigande hängde jag på den i änden på en S3/5/7a och ta mig tusan; jag häktade i en lax efter ungefär 10 släng!

Tyvärr steg den av efter att Ola kommit ut till mig i älven för att dokumentera..

 

Givetvis stor besvikelse till en början, men va fan, vi har fått varsin lax idag. Ingenting att deppa över! Nu kör vi en sista vända sedan blir det chill och fira lax i hytten! 
  
 
   
 

Ett svar på ”Vestlandets pärla, dag 2, LIVE”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *