River Dee, 12e April, LIVE

08:30

Vi blir färre och färre som kan fiska ordentligt.. Maza var hos doktorn igår och kör möjligen evening cast. Jag själv är sämre än jag varit tidigare med feber hela natten så jag börjar bara fiska om det blir superläge. Hank har fått boka om sitt flyg och sticker hem idag då han vart tvungen att åka hem på jobb..
Inget flyt i gruppen alls nu 🙁

11:30
Nu har jag släppt av Hank vid flyget och även kollat till grabbarna på Banchory. Ingen fisk som rör sig upp genom Station stream tyvärr..

Kurerar mig i huset tillsammans med Maza för att orka fiska lite i eftermiddag/kväll.

14:30
Blev ingen vila förut då jag var tvungen att åka upp till Upper med en väska som Ola glömt.. När jag ändå åkte dit så gick jag Ferroch där jag tappade springern igår. Blev dock andfådd bara av att vada så jag fick bryta och åka tillbaka till huset. Nu blir det sömn några timmar så får jag se om jag pallar något eveningcast sedan..

20130412-143453.jpg
Ola fiskar Scobboc

20130412-143528.jpg
Ola med bottennapp just där en fisk visat sig i Sandys Hole. Gav lite puls för honom!
De övriga grabbarna har knappt sett en fisk bortsett från en mindre Kelt som Sluken fick i Malt Steep.

20:45
Jag slaggade till klockan sex, men var lika trött efter det. Solen sken in genom fönstret och det såg ut att kunna bli en fin kväll så jag kämpade mig ut trots att sms-rapporterna sa att det är lika trögt som igår.

20130412-205203.jpg
När jag kom ner till Middle Blackhall så satt Maza och Franke och ljög på bänken framför hyttan.
Vi tog några whiskey och efter en stund kom Borgmästarn upp från Banchory. Jag gick i med flyt/S1 och en oförtyngd Sunray Shadow. Efter tre lägg small det på! Men var det en hyfsat stor kelt igen :(. Jäkla skit att dessa fiskar går upp i ytan och klipper på!
Strax därefter fick Borgmästarn en liten seatrout kelt. Sedan begav vi oss tillbaka till huset och nu är middagen serverad!

21:45
Roasted Lamb satt som en smäck och till efterrätt blev det Lemon Pie.

20130412-214728.jpg

23:45

Vi sitter och myser i det härliga vardagsrummet i The Stables. Öppen brasa och oljemålningar på väggarna på några av Upper Blackhalls pooler.

20130413-010348.jpg
Corner Pool

20130413-010439.jpg
Morel Pool

20130413-010614.jpg
Scobboc Pool

4 svar på ”River Dee, 12e April, LIVE”

 1. Blir genuint ledsen då jag hör om den stora misären som råder. Så här var det ju inte tänkt att bli! Fan så trist och bedrövligt rent ut sagt.
  Hoppas ni kan få, och orkar få, någon form av upprättelse imorgon!
  Visst laxfiske är laxfiske osv, men man ska fan inte behöva vara sjuk dessutom…

  Kämpa!

 2. Lider med er….Men man brukar ju på nåt förunderligt sätt bli kompenserad…..Vi får hoppas på att Orkla ”bjuder till” iår….

  / Robban

  1. Ja och om inte Orkla levererar så lär det säkert bli en kanonvecka nästa år i Dee. Som du säger så jämnar det alltid ut sig över några säsonger 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *