River Dee, 11e April, LIVE

Fortsatt vansinnigt trögt på våra beats. Vi hade hoppats på att steget som var på Crathes igår skulle komma upp på Banchory men så blev det inte. Det är bara enstaka fiskar som går upp längre. Våra ghillies kallar dem för ”the odd fish” och det är sådana vi får hoppas på.

20130411-224550.jpg
Scobboc

20130411-224858.jpg
Corner pool neröver Sandys hole

Skåne fick en kelt i Kelpie på Middle Blackhall. Sluken var i en fisk uppe på Waterside nån sekund innan den klev av. Jag själv har fiskat hårt idag trots feber då det ändå kändes lite hett med tanke på att det var varmare i luften än i vattnet. Dock helt utan resultat förrän vid halvåtta på kvällen. Jag gjorde eveningcast i Ferroch och hade satt på en fluga jag fick med mig upp från ett bottennapp i Scobboc. ”Hitteflugor” har en viss förmåga att leverera!

20130411-225755.jpg
När jag var på väg ner i poolen så såg jag några små springers ta sig över bräcket. Jag mötte dem på gränsen mellan Upper och Middle Ferroch och hade först en go dragning. I nästa lägg sög det i sådär underbart. När jag spände upp så kom fisken (en mindre springer på 5-6lbs) upp i ett grandiost hopp. Därefter rusade den snabbt uppströms innan den pånytt kastade sig upp i luften. Tyvärr landade den troligen på tafsen, flugan skar ur mungipan. Det var då själva helve…
Tungt, men det var trots allt en väldigt liten fisk så jag får hoppas att nästa som sitter hela vägen är större.
Den som väntar på nåt gott…
Nya tag imorrn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *