River Dee, 13e April, LIVE

Sista dagen var samtliga vid älven efter att vi sjuklingar preparerat oss rejält med pharmaceptica. Man var ju bara tvungen att försöka få fatt i det atlantiska silvret sista fiskedagen. Morgonen var solig och fin, vattnet hade stigit något och även vattentempen. Klart lovande kändes det!

20130413-223502.jpg
Ljugarbänken på Middle Blackhall

20130413-224935.jpg
Det dröjde inte så värst länge innan Ola, som dessutom fyller år idag, häktade i en fisk i Malt Steep som direkt tog 50 meter lina! Hade ju varit ruggigt fint med en födelsedagsspringer, men tyvärr visade det sig ganska snart att det var en kelt som snärtat till flugan med stjärtfenan och blivit felkrokad..

20130413-225501.jpg
Vi kämpade på hela dagen, men det enda som landades var kelt.

20130413-225719.jpg
Glister och Kelpie Pools på Middle.

Jag kämpade mig upp till min favoritpool på kvällen för att ge det en sista chans. Det var här jag hade min hittils största springer (21-25lbs) beachad förra året som slet sig just när jag skulle ta den runt stjärtspolen. River Dee räknar den ändå då jag höll i tafsen, men jag själv räknar den inte.
Varje gång jag går Morel Pool tror jag att en likadan fisk ska bita i på samma ställe..

20130413-231338.jpg
Det är med stor spänning man lägger ut en sunray över poolen på ett evening cast. Men i år ville det sig inte och jag var totalt slut när jag fiskat klart den i halvmörkret. På tillbakavägen passerar man Big Girnal, en liten pool trots sitt namn, och man fiskar av den med en klumplängd och 10 kast. Några absolut sista kast tänkte jag och lade ut flugan. Den hann knappt landa innan det drog i! Men återigen var det en kelt..

En oerhört trög vecka är slut och vi lyckades alltså bara landa en springer (Mattias ”Bersa” Bergström). Makalöst klent även om flera av oss varit för sjuka för att kunna fiska ordentligt. Men sådant är laxfisket.
Man behöver riktigt trögt och dåligt fiske ibland för att verkligen uppskatta när allt stämmer. Det jämnar ut sig i längden och nästa år får vi säkert en kanonvecka.
Vill tacka medresenärerna (Franke, Maza, Bersa, Skåne, Sluken, Hank & OrklaOla) för trevligt sällskap vid älvkanten och i huset trots omständigheterna.

20130413-232941.jpg

20130413-233015.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *