Ytterligare en lyckad kväll på havet

Efter en tredagars musikfestival, Way Out West i Gbg, var det skönt att åka upp till Stora Höga och smita ut på havet tillsammans med Feffe under söndagkvällen.
Vi gick ut vid halvsju och i änden på fluglinan hade jag knutit på en för dagen nybunden variant av Wolly Worm.
Den visade sig simma riktigt fint i vattnet och det dröjde inte så värst länge innan jag fick ett påslag som höll på att slita spöt ut händerna på mig. Jösses, vad skoj det är att fiska havsöring när fisken är på det humöret. Stenhårda hugg. Den fisken var rejäl, men lossade tyvärr. Några kast senare small det iallafall på igen och en 50-centimetare följde med hela vägen in till båten.

20120813-082300.jpg
Fisken fick efter snabb fotografering simma tillbaka.
Vi tog en kopp kaffe och njöt av den fina kvällen innan vi bytte vik. Vi konstaterade också att det inte alls är meningslöst att fiska i solgasset som många vill göra gällande.
Vi provade ett nytt ställe där Feffe fått en grann öring några kvällar tidigare. Leopardbotten som luktade öring lång väg. Dock dröjde det nån halvtimma, och vi hade precis bestämt att göra några sista kast innan vi skulle byta ställe, då det återigen small på min ganska snabbt hemfiskade fluga med Guidelines Coastal Intermediate lina.
Man märkte direkt att det återigen var en ganska stor fisk med västkustmått mätt. 55cm kunde efter en stunds fajtande mätas och återutsättas.

20120813-083309.jpg

20120813-083646.jpg
Nu började det så smått skymma och vi bestämde oss för att åka mot lite outforskade skär medan man fortfarande kunde se botten. Vi hittade ganska snart ett område som såg ruggigt intressant ut. Ett strömsatt sund med varierande botten 1-3 meter djupt och med en rejäl djupkant ner till 5-6 meter djupt i ena änden av sundet. Om de andra ställena vi provat luktat öring så var det ändå ingenting jämfört med detta. I första kastet small det på en otroligt fin öring som garanterat vägde en bra bit över 2kg. Den drog iväg med en hel del lina innan den stannade vid djupkanten och stångades. När jag började bända ordentligt i fisken så klev den tyvärr av.
Feffe var också i fisk direkt efter som tyvärr inte fastnade ordentligt. Båten drev ganska snabbt pga strömmen så vi fick köra upp igen och gjorde om driften. Varsitt påslag till hann vi med då innan det var dags att köra skutan hemåt då vi båda skulle upp i ottan för jobb. Återigen en grym kväll och nästa gång vet vi exakt var vi skall lägga krutet även om alla platserna vi provade idag höll fisk. Skönt att ha ställen att åka till där medelvikten är mycket högre på fisken!

20120813-084704.jpg
För underteckand bär det till helgen av till övre Gaula för årets sista laxfiske, men jag hoppas kunna hinna med en öringkväll till i veckan nu när vi vet var dom riktigt granna fiskarna håller till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *