Kvällsfiske efter sommarsilver

Jag hade sedan tidigare blivit inbjuden av en fiskekompis vid namn Fredrik Munk att prova flugfiske från båt i trakterna kring Jörlanda och Anråse åarnas mynningar. Igår, söndag, blev det äntligen av.

Vi träffades vid 19-tiden och tog oss ner till hamnen och puttrade ut med Feffes eka. Åkte först och gjorde några resultatlösa kast i en grymt fin vik vid en ö strax utanför båthamnen. Solen stod fortfarande lite väl högt på himlen och det var stekvarmt.
Nån timme senare började vi dock känna en del fisk och snart stod Fredrik med böjt spö.

20120806-130534.jpg
Fisken som var strax över minimimåttet sattes varsamt tillbaka då Feffe redan hade nån öring i frysen hemma.
Strax efter lyckades jag häkta i en öring modell mindre som också simmar vidare för att växa till sig. Därefter bestämde vi oss för att byta plats i den ganska stora viken. Jag föreslog att vi skulle köra sakta så kunde jag hänga min räkimitation på släp efter båten. Vi hann inte puttra många metrar innan det drog i ordentligt!

20120806-131017.jpg
Ett par rejäla rusningar och plask långt bort från båten gjorde att vi ett tag trodde på en fisk över 2kg, men när den mattades visade det sig vara en fisk närmare 50cm och troligen strax under 1,5kg. Härlig fight med klass 5 utrustning.

20120806-131741.jpg
Fisken satt illa och blödde så den blir middag för undertecknad i veckan.

Vi hade därefter ett makalöst fiske (runt 21-tiden) med rejäla påslag i varannat kast en liten stund innan det totaldog. Vi blev lite förvånad ett tag innan vi såg en säl komma plöjande i ytan :(.

Vi bytte plats, men fick inga fler kontakter och vi båda skulle upp och jobba dagen efter så vi packade ihop när det mörknade på rejält.

En härlig sommarkväll på havet! Tack Feffe för att jag kunde haka på. Håller tummarna att det hinns med någon repris innan öringen fredas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *