Trevligt besked från Ems herrgård

Idag låg ett efterlängtat kuvert i brevlådan. Brevet var från Kent Håkansson som sköter om det världsberömda fisket vid Ems herrgård.

Orkla-Ola och jag själv blev återigen tilldelade det mest attraktiva av alla öringfisken; nämligen jakten efter de nystigna och rekordstora havsöringarna på Ems herrgårds vatten i Emån. Helgen den 8-9e September kommer vi njuta av den magiska och mytomspunna ån. Det är en sann fröjd att fiska denna sträcka där den ena vackra poolen avlöser den andra. Emån har blivit ett gift som skulle vara svårt att klara sig utan.

Undertecknad fiskar Lawson Pool från södra sidan
Min hittils största öring från Sea Pool i slutet av Augusti 2010

Men först är det dags för vår årliga resa till Loe, Orkla!

Jag och Ola åker upp nu på torsdagnatt för att hinna fira midsommar med trevligt folk från Göteborg som fiskar innan oss. Dessutom har vi fått möjlighet att prova ett nytt vald lite längre upp i dalen, så vi får avvakta med midsommarsnapsen till eftermiddag/kväll.

Övre och storsteniga delen av Loe som ofta skördar lax
Anders Rydeborg drillar fisk på den mellersta delen av Loe. Det slutade lyckligt och undertecknad fick nöjet att taila en fin mellanlax
Ola med vackert junisilver från förra året från den övre sträckan

;

Mange, Doktorn och undertecknad med en elak 7-kilos hane. Mange filmade förövrigt fighten och den finns att beskåda under "filmer" i den övre menyn.

Ja, jösses vad man längtar nu när man suttit och bläddrat bland bilder som skänker fina minnen. Bara att hålla tummarna för att vi erbjuds bättre förutsättningar till fint fiske än vad vi hade på premiären. Oavsett så blir det en underbar vistelse.

Livebloggning från och med midsommarafton. Hoppas ni har lust att hänga med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *