Emån, fredagen den 26e Augusti

11:00

Orkla-Ola och jag tog en skön sovmorgon, lång frukost och gick sedan ned till Home Pool vid 10-tiden.
Ingenting hände där och då gick jag ned till Lawson.
Här fick jag först en fin färna, men nere vid pirarmarna drog det i ordentligt. Riktiga tunggung från en grov fisk som vägrade flytta sig. Sedan gick han loss.
Jag fiskar med 0.25 och en Phatakorva bunden på stl 12 så gapet på kroken är väl för litet för att fästa bra..

20110826-111854.jpg

Nu när Ola fiskar på andra sidan hoppar en öring runt 10kg rakt upp i luften precis där jag tappade fisken.. Tänk om det var den som jag hade på! Nåväl, det får vi aldrig veta men det är himla skoj när det händer grejer!

Ryktet om att Sea Pool fiskat bra har gått med expressfart. Minst 3 gubbar därnere hela tiden..

13:30

Gick ner till Sea Pool efter att ha fiskat Lawson igen och snackade med Kent, Säta och Emil som stod där nere. Säta hade tappat en öring i Sea Pool första repan. Det hoppar stor fisk långt ute till havs och enligt Kent så är det troligen öring som är på väg till ån. Ola och jag har nu gått en repa i Sea och knallar nu upp till herrgården för lunch.

20110826-134401.jpg
Ovan: Säta fiskar Sea Pool. Han bloggar också härifrån: http://prinzkorvmaffian.wordpress.com

19:00

Nu lägger Ola och jag handskarna på hyllan tillfälligt för att deltaga på kräftskivan som hålls här på Em. Idag har det inte kommit upp någon fisk alls och det har varit tryckande varmt med dimma över ån.. Vi har kämpat på och fiskat framförallt Home, Fence, Island, Lawson och Sea Pool ordentligt under eftermiddgen.
Imorrn när vi vaknar bär det av till Mörrumsån där vi fortsätter bloggandet. Vill ni följa fisket på Em så kör fiskebloggen igång kanske redan ikväll, men senast imorrn bitti.

20110826-190845.jpg
Ovan: Undertecknad i den nya favoritpoolen Lawson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *