Mörrumsån, lördagen den 27e Augusti

11:00

Det blev en mycket trevlig kräftskiva igårkväll med en massa fiskesnack.

Ola och jag blev sittande sent in på småtimmarna och pratade med Micke Seeberg om fisket i Orkla. Micke som fiskat väldigt många beats i den älven delade med sig av sina erfarenheter :).

20110827-111545.jpg

20110827-111657.jpg

Som inträdesbiljett till ”Krefta Fly” var varje deltagare tvungen att binda en variant på Em Silver. Dessa lottades sedan ut bland deltagarna. Jag hade turen att få Kent Håkanssons fluga och den ska jag låta simma i Mörrum i eftermiddag. Så här såg de ut:

20110827-112210.jpg
Vi tackar medfiskare och Kent för härliga dagar vid Em.
Nu har vi packat bilen och kör mot Mörrumsån. På återseende i eftermiddag.

15:30

Action direkt! Efter att vi slängt av grejerna i vårt hus så åkte vi ner till Pool 4 och mötte upp Jonke och Henka för lite tips och fisketjöt. När jag sedan gick upp i Pool 4 så gick en dansk i en grann hane på 81cm som jag fick hjälpa till att beacha.

20110827-154101.jpg

20110827-154224.jpg
Fettfeneklippt hane, så han tog upp den.

16:30

Då Ola och jag blev ensamma kvar i fyran efter att dansken gått till invägningen med sin fisk så lät vi poolen vila och gick sedan varsin noggrann vända. Jag hade en rejäl virvel vid flugan precis efter att den landat vid ett tillfälle, men det var allt som hände. Nu är det dags för pizza och kaffe innan vi går på kvällspasset.

20110827-164212.jpg
Ovan: Ola spanar ner på nacken av Pool 4

20:45

Efter pizzan tog vi en noggrann vända i Pool 17 då det ”bara” var 3 gubbar i och ingen kö i slänten. Såg två fiskar, men varken Ola eller jag kände något.

Efter det stack vi tillbaka till huset som ligger rakt ovanför nacken mellan Pool 18 och 17 för lite kaffe och taktiksnack inför kvällen. Vi bestämde oss för att satsa på ”Banka-nacken” då det bara gick en fiskare där. Han stack precis och vi har gått varsin vända. Nu slänger vi på lite större muddlers!

21:10

Jäkligt spännande. Två rejäla fiskar har visat sig nere i suget på nacken och Ola är i position.. Det är molnigt och rejält mörkt så det enda som talar emot spöböj just nu är att tempen ligger över 19 grader..

22:00

Vi har gått varsin vända till, men ingen aktivitet alls. Nacken är kanonfin och det borde kunna hända något i mörkret. Då vi är själva här så kan vi dessutom unna oss att låta den vila vilket vi gör nu..

23:15

Nacken fick vila en riktigt lång stund och vi trodde verkligen på det, men inte ett liv när vi fiskade av den i beckmörkret. Istället för att byta pool och flänga runt i mörkret bestämde vi oss för att lägga handskarna på hyllan för ikväll och försöka ta oss upp riktigt tidigt och försöka vara först på någon av de klassiska höstöringpoolerna vid 5-rycket när man får börja fiska.

Ett svar på ”Mörrumsån, lördagen den 27e Augusti”

  1. Kämpa på :=) går lägger mig nu ser fram till att öppna datorn imorn bitti och läsa om er bedrifter.

    Skit Fiske

    Christian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *