Emån, torsdagen den 25e Augusti

04:50

I vanlig ordning satt man uppe alltför länge för att vara fräsch när klockan ringde. Knappt 2 timmars sömn och man är nu på väg ut mot poolerna. Jag kommer blogga direkt här under från dagens fiske med jämna mellanrum.

07:00

Säta började på Garagenacken, Orkla-Ola i Island Pool, Emil i Fence och jag själv i Stone Pool. Det kändes ruggigt hett då några fiskar visade sig lite varstans. Säta hade en rejäl plog efter flugan på nacken, men det var det enda som hände under första timman.

Jag fiskade mig nedåt och när jag fiskat av Island Pool och kom ner till Old Mans Place lät jag flugan sjunka ner ordentligt. När jag sedan sakta började ta hem den hugg det! Två bugningar i spöt och sedan lossade fisken. Kan ju ha varit precis vad som helst då en herrans massa arter huserar i den poolen och jag fiskade med en liten, svart Ullsock. Iallafall lite puls!

Ingen annan jag pratat med under morgonens första timmar har fått något, men samtliga har sett fisk vilket iallafall är kul!

Nu kastar jag mig i bingen för att gå upp igen vid halvtio för att börja fiska poolerna nedom bron vid 10.

20110825-072114.jpg
Ovan: Island Pool sett från Old Mans Place

10:05

Då kör vi igång igen. Jag börjar i min favorit; Sea Pool.

20110825-100837.jpg

11:00

Action i Sea Pool! De flesta Em-fiskare tycker att nyss nämnda pool inte är sådär värst bra vilket jag är tacksam för. Den fiskas därför väldigt lite. I fjol fick jag ju två öringar här så jag vet bitplatserna nu.
På den första av bitplatserna drog det i en rejäl öring. Ola, som stod mittemot, trodde jag hade bottennapp då Reaction-stangen stod som ett U. Några riktigt tunga stångningar och sedan gick fisken loss. 3 sekunder efter hoppar det en öring på 7-8kg rakt upp i luften precis där hugget hade varit…

Vid abborrestenen drog det i igen. Tyvärr var det en id på 2kg+ och inte en av de eftertraktade prickiga fiskarna. Ytterligare lite längre ut fick jag en grann abborre så det händer alltid något i spännande Sea Pool :).

Nu sitter jag med en kaffe och håller tummarna för att Ola ska gå i en öring på andra sidan. Det är hans tur att få en i år!

14:00

Ola och jag fiskade sedan Home Pool från varsin sida utan resultat. Mötte upp Kent vid herrgården och snackade det rådande fisket en stund innan vi käkade lunch. Det blev en pasta och till det unnade vi oss ett glas rött.
Nu tar undertecknad en powernap för att orka fiska hårt till kvällen. Ingen fiskare har kännt någonting i själva ån trots att öringen visar sig då och då.

Min plan, efter att jag slaggat en stund, är att gå ner ordentligt i tafstjocklek och prova att fiska med extremsmå Thunder Spey, Phatakorva och Ullsock från Stone Pool och nedåt. Men när jag sedan kommer ned till Sea Pool så kör jag givetvis samma metod som fungerade tidigare idag :).

15:40

Undertbart! Vaknade precis av att jag fick ett MMS av Ola som innehöll den här bilden.

20110825-154511.jpg

19:20

Efter sedvanliga gratulationer med whiskeyskål knallade Ola och jag upp till Stone och Fence då alla andra fiskare höll till i de nedre poolerna.

20110825-192251.jpg
Ovan fiskar undertecknad i Stone Pool.

Ingenting hände dock och vi gick tillbaka till herrgården för att laga och äta middag.
Vi avnjöt potatisgratäng, pepparbiff och bea-sås. Till det drack vi ett bättre rött och har just avslutat med kaffe & avec.
Nu går vi på kvällspasset till 23:00.

19:40

Sebastian från Gnesta fick en fin öring från norra sidan i Ancarkrona pool nyss. Då fisken blödde var han tvungen att ta upp den. 85cm lång.

20110825-194119.jpg

21:00

Gått Ankarcrona och Sea Pool utan nån större aktivitet. Sitter just nu på Lawson och håller tummarna för att det ska komma upp nån nu fisk genom Pier Pool. Orkla-Ola och Säta sitter och lurar vid Garagenacken. Fiskar till 23.

23:15

Ovanligt lite aktivitet i mörkret, eller rättare sagt ingen alls. Vi trodde alla att det skulle hända grejer, men tji fick vi!

Nu gottar vi oss i herrgården. Återstår att se om man orkar upp till kl 05.00 och de övre poolerna.. En kräftskiva imorrnkväll att tänka på också 🙂

7 svar på ”Emån, torsdagen den 25e Augusti”

  1. Jag fiskade i EM i måndags men då hænde det inte mycket, så man blir grymt sugen på att vara dær nu nær det verkar vara lite mer action! Fortsætt leverera spænnande læsning! / Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *