Grym start i Orkla!

Redan i första vändan hade Mats en dragning och jag hade turen att kroka upp en mycket kämpaglad fisk som stod för ett antal härliga hopp. Jag har ju tappat en del fisk i år, men jag hoppas att förbannelsen nu är bruten då denna följde med hela vägen hem. Då jag inte har någon fisk i frysen och laxen blödde rejält från gälarna bestämde jag mig för att den får bli årets ”rökelax” och därmed blev jag bänkad då man endast får ta upp en lax om dagen.

20110818-180612.jpg

Sedan dess har jag försökt vara behjälplig under Mats fiske samtidigt som jag har fixat käket, bundit några flugor och givetvis passat på att unna mig lite god whiskey :).

Mats har haft ytterligare två dragningar, men fiskarna har inte velat fastna.

Nu ska jag strax slagga till 24:00 för att återigen börja fiska. Tänkte prova på öringen med enhandsstangen :).

2 svar på ”Grym start i Orkla!”

 1. Hej Pontus.
  Trevlig sida o grattis till laxen.
  Vill göra dig uppmärksam på att dygnskvoten gäller för fiskekortsdygnet. Alltså från 12.00 till 12.00 mitt på dagen på Sugustad.
  Saxat från Orklaguiden.no:
  ”Døgnkvoten er definert som det antall fisk en person samlet kan avlive i løpet av ett døgn (fiskedøgnet). Fiskedøgnet følger døgnangivelsen på fiskekortet (for ukekort og sesongkort følges datodøgnet).”

  Fortsatt trevligt fiske.

  MVH
  Christian Almqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *