Sista dagarna blev tuffare…

Efter att Banchory levererat ordentligt pa torsdagen så blev det desto trögare under fredag och lördag. Ytterst lite ny fisk kom in i på beatet, men vi hade det givetvis bra ändå. Vårsolen värmde våra själar samtidigt som vattnet fortsatte att sjunka..

Undertecknad med en iskall Belhaven Best på bänken vid Hotel Pool mellan hårda fiskepass

Vi kämpade på och Orkla-Ola fick plötsligt belöning på fredag eftermiddag i hotell-poolen då en ensam-simmande springer bet på hans black & yellow minitub.

Orkla-Ola drillar i The Hotel Pool, Banchory Beat
Kroken satt bra och en springer med lus och äggsträngar kvar landades
Fisken får simma tillbaka precis som alla andra laxar i River Dee. Något att ta efter för svenska och norska hårt fiskade laxälvar!

På Upper Dess var det också lugnt och städat under fredag/lördag och Anders som haft ett närmast osannolikt flyt tidigare i veckan fick inte någon mer fisk. Undertecknad har slitit stenhårt alla dagar med eveningcast ensam på Banchory de sista två kvällarna. Inte ens tipsen jag telefonledes fick från Jonas ”Minken” Runnberg gav resultat. Jag får helt enkelt erkänna mig själv besegrad denna gång av River Dee. Troligen en nyttig erfarenhet och som jag skrev senast hemma i Sverige, efter att jag haft ordentligt flyt under vårt gemensamma öringfiske, så var det ju min tur att fotografera fisk istället för att drilla dem! Jag tänker utkräva revansch pa atlantlaxen i Orkla redan v.25-26 och på Dee-laxarna nästa år v.15! Med lite tur kanske man också kan lyckas lura en tidig lax i Örekil nu när man har säsongskort..  

The Hotel Pool, Banchory Fishings

Vi har haft en helt underbar vistelse vid River Dee och man längtar redan tillbaka trots att man inte ens lämnat Banchory ännu. Sista kvällen åt vi en sen, men mycket god, middag som avslutades med att Anders fick mottaga priset som undertecknad utlyst för största fisk; en mycket åtråvärd Salmoniserad T-shirt.

Sluken belönas med en T-shirt för sin granna springer på 87cm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *