Första dagen gav springers!

Ola och jag började fiska pa nedre delarna av Cairnton och det dröjde inte länge forrän det kom telefonsamtal fran Anders pa Upper Dess om att han tagit en springer. Det är första gången Anders fiskar i River Dee och bättre start kan man ju knappast tanka sig!

Anders vackra springer som matte 73cm och uppskattade vikt till 9lbs

Nere på Cairnton hade vi varsin dragning ganska tidigt, men sedan blev det otroligt lugnt.. En medfiskare fick en 13lbs på de övre delarna i samma veva som vi hade kontakt, men sedan var fisken som bortblåst. Vattnet är steady och det verkar inte röra sig speciellt mycket fisk i de mellersta delarna av Dee. Trots trögt fiske hade vi givetvis en underbar dag tillsammans med den legendariska och mycket sympatiska Ghillien, David Cowie. Historiens vingslag kändes i varje pool och det var en fröjd att få fiska av Ferroch, Grey Mare, Cottage Pool, Glister, Sandy Bay, Malt Steep och alla de andra klassiska poolerna. 

David Cowie i Cairnton Beats "Rod room"

Uppe pa Upper Dess fortsatte Anders att skörda. Han fick 2 kelt och ytterligare en springer och var självfallet sanslöst nöjd med sin första dag vid Dee. Bilder och film från det kommer senare i veckan.

Hyttan dar vi kakade lunch. Upper Ferroch i bakgrunden.
Orkla-Ola laddar pa i "Grey Mare" med sitt LeCie 13'7, 8/9

Nya tag imorgon då vi fiskar samma beats. På onsdagen flyttar Anders och Mats ner till Middle Drum och Ola och jag upp till Upper Dess. Därefter avslutar vi veckan pa Banchory beat.

3 svar på ”Första dagen gav springers!”

    1. Han tackar och bockar. Lower Quithel och Forbes tog han dem i.. Idag skordade han i March Pool, tydligen en pool som delas med motfisket i de nedre delarna..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *