Dagen före dopparedagen!

Efter en mycket trevlig middag tillsammans med fiskeresor.nu igår så gick vi vidare till den klassiska puben The Stag i Banchory och då denna stänger ganska tidigt, och ingen av oss hade tider att passa dagen efter, så det blev det även en sväng in till Aberdeen..

Efter en skön sovmorgon begav vi oss ut pa en biltur längs Dee för att kolla in beats i allmänhet och beatsen vi ska fiska i synnerhet. Vädret har idag varit fantastiskt med strålande sol och runt 20 grader. Vattnet har sjunkt undan ganska ordentligt det senaste (från 3,6 ft till 1 ft) så vår fiskevecka kommer iallafall inledningsvis vara på en förhållandevis låg älv för att vara April med extremt klart vatten.

Cairnton beat, Glister & Sandy Bay, i stralande solsken

Cairnton, där undertecknad och Orkla-Ola börjar fiska, uppfanns som bekant flytlinefisket (Greased line) efter lax av Mr A.H.E Wood så för var del känns det ganska kul att vattnet gått ner ordentligt sa att vi kan fiska flytlinor och små flugor.

Cairnton beat - Russel, Malt Steep & Rock heads

Efter Cairnton åkte vi vidare uppströms längs Dee för att spana in Upper Dess lite närmare där Anders och Mats börjar sitt fiske.

Upper Dess beat, Lower Quithel

Väl tillbaka till vår lodge, som ligger precis jämte Banchory Beat där vi fiskar de sista tre dagarna, blev det en bättre middag med tillhörande drycker. Därefter har vi förberett rullar, linor, spön, flugor och allt som hör till laxfisket.

Ola preppar sin rulle med en GL 3-D, F/H/I

Nu är det dags för lite whiskeyprovning innan läggdags. Återkommer imorrnkväll med rapport om första fiskedagen.

Ett svar på ”Dagen före dopparedagen!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *