River Dee, summering v.16

Min app som jag använder till ”Live-bloggning” slutade fungera i slutet på sista veckan i Dee, men nu är den igång igen.

Det blev ytterligare en lax på gänget. Lasse tog en ytterst fin och lusad springer i Floating Bank, framför the Cairnton Mansion.

Lasse med 11lbs nystiget silver

Flera av resenärerna kände fisk sista 2 dagarna, men det var svårt att få dem att fastna vilket resultatet för hela älven vittnade om. Inte ens 30 lax fångade på hela Dee v.16 vilket kan vara nån form av bottenrekord för den veckan i älvens historia!

Gänget minus Rune v.16
Kelpie närmast och Glisters högst upp

Rune fiskar Floating Bank, MB
Håkan fiskar Upper Ferroch

Som nämnts tidigare, ett väldigt magert år för Dee så här långt. Dock väldigt mycket smolt på älven vilket bådar gott. Troligtvis är det stormen Franks fel för 4 år sedan som orsakade en 200-års flom vilket spolade bort en årgång eller två så det mesta talar för att det iallafall blir bättre fiske kommande år.

Hela gänget v.16 bokade upp sig för nästa år så den veckan är full. Om någon av er läsare funderar på att hänga med nästa år så har jag just nu två platser lediga till v.17 (19e-26e April). Hör av er isåfall och säkra en plats!

Nu väntar hårt jobb i golfbranschen för mig större delen av Maj innan det är dags för Norgepremiären 1a Juni uppe i Stjørdalselva. Håller tummarna för att vi får vatten i år..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *