Kompisvecka River Dee, Upper & Middle Blackhall, 20e April

08:15

3 ft 5 inch och falling. Yes!! Idag blir det fiske igen.

09:20

Idag är det Putte, Borgmästarn och jag på MB.

Putte kör Kelpie/Canary och Borgmästarn Malt Steep/Rock Head. Själv har jag brassat igång kaminen och ska snart avnjuta en kaffe till vårsolen och fågelkvittret 🙂

11:30

Inget för grabbarna på första vändan. Jag gick sedan Malt Steep och Rock Head, men det var bara en vacker brunöring som ville bita.

Nu turas jag och Borgström om att slänga lite i Kelpie och när det var min tur drog det i ute i djuprännan, men tyvärr fastnade inte fisken..

Fortsatt sjunkande älv, idag bör det hända grejer!

12:40

Attans!! Hade en upprepade dragningar vid bitstenen nere i Rock Head nu med, men fisken vägrade fastna.. Troligen springer som rör sig uppöver.. Just efter detta hör jag på telefon att Sluken drillar fisk i Big Girnal på UB. Hoppas att den sitter kvar nu!!

13:30

Jag och Putte har just anlänt Boat Inn i Aboyne för att möta upp Fjälläventyr-gänget som är i närheten och fiskar brunöring. Och nu ringde precis Sluken och meddelade att han fick upp fisken från Girnal! Underbart!

15:30

Tillbaka på MB efter en grym lunch.

Borgström som stannade kvar på MB var i en fisk en kort stund, men som tyvärr släppte. Det är ju de gubbarna som vi helst vill ska få något nu, dem som inte fått någon Dee-springer tidigare.. Kvällen kvar och en hel dag imorrn som bör bli väldigt giftig.

17:00

Dags att ta tag i eveningcastet. Ska göra några släng över Rock Head igen och sen prova Invercannie där jag fick en för 2 veckor sedan. Fortfarande lite väl högt vatten för den, men värt att prova..

17:15

Inget på Rock Head. Nu Invercannie

När jag precis ska börja fiska får jag rapport från Upper. Maza har landat sin första springer för året. Helt underbart!!

Den bet i Big Girnal.

Mer bilder senare 🙂

18:30

Fiskade av nedre delen Invercannie noggrant och fortsatte sedan ned mot forsen som mynnar ut i klassiska Roe Pot Pool, Little Blackhall, fiskade av några pottor på vår sida i själva forsen. Ingen hemma dock.

Har ny knallat upp till Rock Head där Borgström står och bombar.

Själv har jag plockat upp min lilla plunta som jag fyllt med 16-åriga Lagavullin som förra veckans gäster köpte åt mig.

Ägnar en stilla tanke till dessa gentlemän medan jag känner den rökiga whiskeydoften. Längtar redan efter nästa tillfälle vi träffas; Kent, Sir Tobbe, Danne, Micke och Patrik! Tack också för de fina orden ni skrev till mig på er hemresa:

19:15

Sett två fiskar på Rock Head. Vadade ut och matade lite över bitplatserna men ingenting.

Nu dricker vi lite finrom i hytten och firar Maza medan Borgmästarn försöker spräcka sin nolla i Kelpie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *