Emån, 19/5, LIVE

08:00

Keno och Sluken knallade ner mot Sea Pool från var sin sida på det första morgonljuset. Själv la jag den första timmen på Garagenacken, Pike Pool rättsläng med enhands samt Home Pool båda sidor innan jag knallade nedströms. På första timman hade varken Keno eller Sluken sett nån fisk i Sea Pool, men vid halvsju hade det visat sig 2 fiskar långt ut i oset. Första laxarna vi sett och en klar moralhöjare. Jag tog Lawson på vägen ner till Sea Pool utan känningar.


Dessvärre har vi inte sett något mer och förutom nappvilliga idar så var det lugnt och städat på min repa därnere. Det är sprutsol idag igen och det börjar redan bli riktigt varmt. 


Sitter nu och bevakar Lawson och hoppas få se svallvågor från någon lax som simmar upp genom Pier Pool…

12:30

Vi tog alla lite siesta på sofflocket efter morgonpasset. Solen gassar fortfarande brutalt hårt så det känns inte speciellt inbjudan att gå och fiska..

Bättre då att sitta och chilla i trädgården, njuta av omgivningarna samt husdjuren (alla hjortar). Om solen skulle gå i moln ett litet tag så är vi redo. Annars sparar vi energin till ett rejält eftermiddags/kvällspass.

Playa del Em

17:30

Fortsatt högsommar på Em. Anders, som ska åka mot Götet ikväll, matar på i Sea Pool medan Keno och jag vilat upp oss för kvällsfisket.


Mat har vi också hunnit med att få i oss i form av Kenos fantastiskt goda Kreolska Gryta. Satt som en smäck!

19:30

Fiskat av Old Mans Place, Garaget, Home och Lawson.. Sitter nu vid Sea Pool med Keno och spanar. Dessvärre inte en fena i sikte.


22:45

Jag och Keno tog några kalla och höll koll på Sea Pool medan solen gick ner. Ett rejält plask var allt vi såg, men det var åtminstone mer än jag sett på dagar.. När mörkret lagt sig knallade Keno upp till Home Pool och jag gick en vända i Sea. Återigen såg jag ett rejält plask i höjd med Aborresten. Jäklar, lite läge ändå tänkte jag.. När jag kommer och slänger strax uppströms där fisken visade sig så drog det i! Kände direkt att det inte var någon stor lax men trodde nog att det var en hyfsad öring i några sekunder.. Dessvärre visade det sig vara en brutalt stor id. Överlägset största jag sett. 59cm och garanterat över 2 pannor hahahaha! Finns säkert specimenmetare som jublat över en dylik fångst, men själv blir man ju bara besviken då det är fisk med fettfenor som vi jagar.


Efter Sea Pool så fiskade jag Lawson i mörkret och sedan nedre delen på Home Pool från bryggan. Där körde jag enhands med hel lina för att kunna synta hem varje kast hela vägen då det är rejält djupt precis utanför och mycket väl kan hålla en fisk. Dessvärre inga hugg. Keno hade avslutat sitt fiske och läskade med GT i Lilla flygeln så jag lade handskarna på hyllan precis.

Tydligen hade en tjej som fiskade efter lax för första gången tappat en stor fisk på garagenacken vid åttatiden. Den hade varit hela vägen upp i böjen mot Old Mans Place innan den lossnat. Kanske man skulle fråga henne om lite trix! 

Nåväl, kul att det iallafall är en och annan lax i ån trots att vi knappt sett en fena! 

Det verkar bli lite kallare igen framöver i Emåns trakter så det bör komma en del fisk som kan bita.. Vattentempen har gått från 12 till 16 grader under dessa två dagar, men alltså fortfarande inte för varmt för att laxen inte ska bita. Själv får jag vänta ett år till nästa chans på min första Emålax. Men som dom säger; den som väntar på något gott… 🙂

Närmast väntar nu premiärfiske i Stjördalselva och därifrån blir det liveblogg igen så häng med då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *