Vestlandets Pärla, Lördagen den 9e Juli, LIVE

03:30

Upp i ottan då vi ju chillade igårkväll. Förhållandena är inte alls gynnsamma, men vi lägger energi när vi själva tror på det som mest. Och även om älven är extremt låg så känns det giftigt när poolerna fått vara ifred under kvällen..

04:30
Första vändan gav ingenting..

Härliga morgon!
Ola i första gryningsljuset

Nu kaffepaus, flugbyte samt linbyte och sedan på’t igen.

Här har ni flugan som jag band kvällen innan avfärd och som gav mig laxen i förrgår

05:15

Dra på trissor! Det har kommit in lite regn. Ola och jag hejar på allt vad vi orkar!

Nu är det regndans som gäller!

Väderleksrapporten vittnar dock om uppehåll hela dagen så detta regn är oerhört lokalt. Oavsett, vi är tacksamma för varje liten droppe. Nu kanske det åtminstone bli lite lukt i älven som kan locka fisk i fjorden..
08:00

Det har kommit lite småskurar med lätt regn till och från hela morgonen, vi jublar varje gång! Det behövs inte speciellt mycket för att pärlan ska få en liten höjning och då kan fisket svänga från vansinnigt trögt till kanon.. Men fortfarande väldigt lågt vatten och vi har inte kännt nån fisk.

Ola modellar vid älven!
GE OSS REGN *klapp klapp klapp* GE OSS REGN *klapp klapp klapp*

12:00 

Vi tog en siesta med lite rejäl frukost/lunch vid 9:30 och sedan lite vila men nu är vi på plats vid pärlan igen och har gått varsin vända. Det lilla regnet vi fick tidigare har gjort att älven stigit några cm (!). Fortfarande på tok för låg, men man ska glädjas sig för det lilla :-).

16:30

Vi har fått en klunk på älven och dessutom i samband med tidvatten, borde hända grejer snart..

17:30

Ola brände just en öring modell mindre.. Så hoppas att den var förpatrull åt de större fiskarna! 😀

20:15

Tagits lusad lax nedströms oss för en stund sedan så fisken tar ganska god tid på sig innan den går igenom rejäla forsar på det aktuella vattnet som stigit med 7-8 kubik. Därmed ändrade planer. Vi hade planerat middag vid 21, men istället bestämde vi oss för att vi faktiskt måste fiska.. Därför begav jag mig mot bilen för att hämta proviant så vi klarar en lång kväll. På vägen gjorde jag några släng i Home Pool och… PANG! En öring på närmare 3kg smällde på så det sjöng i Switch spöt.. Motfisket fick bevittna hur den slet sig efter några galna rusningar i den lilla poolen :(. Surt, men samtidigt så jäkla gött att fisk är på G!

Nu är jag tillbaka hos Ola och vi har pilsner och snacks så vi kan stå oss för ett sent pass..

23:45

Sunray Shadow läge…

Vi har fiskat på riktigt hårt hela kvällen, med bara korta ölpauser.. Ingenting. Skumt. Är ju läge med en fin höjning på älven? Nåväl, laxfiske är laxfiske.

Om man jag hade orkat hade jag nu satt på lite tunnare tafs och en liten svart muddler alternativt en minisunray och börjat jaga öring, men kroppen säger ifrån. Behöver vila. Det är ju trots allt semester. Dumt att gå in i väggen då :).

Vi tar dem imorrn istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *