Vestlandets Pärla, Torsdagen den 7e Juli, LIVE

12:30

Vi kämpade på igårnatt fram till 03:00 utan ett pill på flugorna innan sömnen tog ut sin rätt och vi var tvungna att retirera till hytten.

Nära!

Idag tänkte vi ta en utflykt till Aurlandselva och reka inför kommande Augustiresa, men först åkte vi ner till ”home pool” och gjorde några kast. Vi försökte spotta fisk, men poolen var tillsynes tom.. Jag gjorde ändå några kast med mitt Switch utöver de lite djupare partierna och plötsligt lösgjorde sig en havsöring på runt 2,5kg från botten och drog upp efter flugan! Tyvärr vände den precis innan utan att ta, men ändå gott att veta att det finns fisk även när det ser tomt ut :).

Motfisket berättade att dom tagit 2st öringar på mark just ovanför vår gräns i de små kulperna innan forsen på 3-4kg så inatt ger vi järnet!

Nu utflykt 🙂

14:20

Är nu vid Aurlandselva och spanar in poolerna vi ska fiska i mitten Augusti. Ser riktigt trevligt ut!

18:00

Vi kom tillbaka till hytten vid 15-tiden och käkade lite lunch. Ner till ”home pool” igen vid 16 igen och då var motfisket borta.. Ola provade på platsen där vi sett fisk tidigare men ingenting på plats.. Vi hade Flo vid 14-tiden så vår förhoppning var ju att det kunde dragit upp lite ny fisk trots väldigt låg älv.. Och så rätt vi fick. När jag började fiske poolen nedanför tog det inte många lägg med mitt Helios2 innan det häktade i!

Ola filmade den spännande fighten där fisken flera gånger gick uppströms och runt stenar.. Rejäl tafs och ett följsamt spö gjorde ändå processen förhållandevis kort med laxen..

Lusad lax på runt 4,5kg som fick friheten åter efter snabbt foto

Ola gick i direkt efter då fisk i den här storleken sällan får själva uppöver älven, men ingenting mer hände..


Nu blir det matlagning, chill i stugan samt en go EM match innan vi förbereder oss för nattfisket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *