Vestlandets pärla, dag 6, LIVE

06:00

Igång lite tidigare idag och redan på väg ner till älven. Det har varit en kall natt så snösmältningen bör ha avtagit och älven ska vara sjunkande under morgonen helt enligt vår plan.

 

07:00

Vi är igång, men jag förstår laxarna som inte börjat bita än. Det är riktigt svinkallt i vattnet. 

09:00

Fortfarande inget riktigt tag i fiskarna. Troligen beroende på vattentempen. Ola har haft en lax som tuggat på vingen 2ggr nu utan att bita ordentligt. Älven fortsätter sjunka och tempen bör så sakteliga stiga. Borde bli giftigt snart..

 

10:00

Lugnt och stilla vid älven. Skönt att komma ner på jorden lite grann, vi har ju haft lite väl bra laxfiske så här långt.  Det får inte vara alltför lätt alltför länge :).

14:00

Fortsatt kallt och blåsigt och ingen fisk som biter. Nu blir det middag och chill i hytten ett par timmar.

16:10

Sådär ja! Efter middagen hann Ola göra högst 10 släng innan det häktade i fisk!

 

En lusad vacker fisk på runt 5kg. Underbart!

16:45

Nu är det hett. Jävligt hett!

Jag gick upp till poolen ovanför och började fiska. Då ringer Ola och har lax på igen. Precis när vi lägger på så häktar jag i en fisk också! Dubbeldrill igen! Den här gången klev dock min fisk av efter 10 sekunder så jag kunde kuta ner till Ola och filma igen.

  

17:40

Även om det är superläge så bestämde vi oss för att ta det lite lugnt och fira Olas fiskar i gapahuket. Och därmed är det dags för dagens öltips!

 

All Day IPA från Founders brewing rekommenderad starkt! En fyllig och fruktig IPA med touch av passionsfrukt lyder min recension. Väldigt fräsch! 

Och som namnet antyder så kan man dricka den ”All Day”. Endast 4,7% alkohol gör att man kan fiska ganska bra även med ett par stycken innanför västen :).

Ola knallar nu upp till den översta poolen där jag tappade en förut och känslan är att det kan bli en trippel på honom om en stund. Han är i zonen nu och det känns förjäkla bra att fisket/flytet jämnar ut sig oss imellan :-).

19:45

Vi bestämde oss för att kila till stugan och fixa middag så att vi kan stå oss för ett bra kvällspass. När vi passerar översta poolen så fick jag en ingivelse att bara göra 3 snabba lägg.. På det tredje kastet drog det i så in i helve…

Stor fisk.

Kör den ett gott tag i poolen innan den bränner av ner mot nacken. Där stannar den och jag kunde göra en ”walk the dog” och få upp den i poolen igen. 

Vi ser sidan på den ett antal ggr i det klara vattnet och det är en väldigt stor lax. Efter ytterligare några minuters stenhård dragkamp sätter den av mot nacken igen och den här gången kan inget stoppa den.

Det blir en helt sinnesjuk resa neröver för undertecknad som dessvärre en bra bit ner i forsen slutar med sprängd tafs..

Bara att lyfta på hatten.

Ola filmade hela skiten och det ska bli väldigt kul att se senare!

  
 
  Det var på brekket ovan som laxen till slut bestämde sig för att simma över och ner i forsen. Spännande 200-300m löptur nedöver!

23:30

Middag med ett glas bättre rött satt som en smäck förut efter äventyret med storlaxen.

Vi har nu gått varsin vända och snackat skit i gapahuket en stund. Dags för riktigt eveningcast, har vi tur så borde dom första öringarna letat sig upp i älven. Och precis som i trafiken så går ju störst, först. Det hade varit pricken över i:t på en makalöst lyckad resa!

 

01:00

Igen! Häktade i på nacken på översta poolen och en fisk drog rakt ner över brekket så fort jag satte press. Kändes misstänkt, men hoppades på grov öring som kan göra så.

20min senare med livet som insats och x antal simturer i forsen kunde jag landa en felkrokad 6kg lax 400m nedströms i nästa höl. Helt sanslöst. Totalt slut och mörbultad.

Satt precis framför stjärtfenan så antgligen hade fisken försökt snärta till min Sunray som dom ofta gör och fastnat. Herre jäklar vad jag kommer sova skönt i natt haha
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *