River Dee, Torsdagen den 9e April, LIVE

Det blev en spännande morgon trots att vi inte hade speciellt mycket hopp efter den tröga gårdagen där endast 2 laxar rapporterats in för hela Dee..

 

Ola, Sandelin och jag fiskar MB idag och jag knallade ner till fina Invercannie (bilden ovan). Kändes giftigt och flugan fiskade perfekt i hela poolen på vattenståndet vi har just nu. Dock inga känningar. Jag gick sedan upp till hytten och när jag passerade Rock Heads och Malt Steep så såg jag fisk som simmade uppströms!

Bytte lina från S1/2 till flyt/s1 då Malt steep är ganska långsam och jag vill ha lite mer fart på flugan. Fiskade mig neråt genom Malt Steep och såg återigen fisk nere vid Rock Heads… När jag kom ner till de tre stenarna så hann flugan knappt landa innan en 5-6kg snorblank springer knep flugan och hoppade på direkten! Det blev nån slags krokning i luften som inte var optimal och efter att fisken landat så skakade den sig loss..

 

Bilden ovan visar Rocks Head. Fisken bet på precis framför den bortre av de stora stenarna.. Såklart väldigt tråkigt att tappa fisk igen, men samtidigt har hoppet tänts rejält och det känns som att vi kommer häkta i mer fisk idag.

Nu lunch uppe på Boats Inn i Aboyne!

 

 

22:00

Det blev inte så hett som vi hade hoppats på, endast 2 fiskar inrapporterade för hela Dee idag igen vilket är katastrofalt dåligt. Rent utav extremt oroväckande med tanke på att det är April och väldigt fina förhållanden med bra vattentemperaturer och vattenstånd. 

Vi såg dock mer fisk än vi gjort någon annan dag och på eveningcastet var Ola i en mini-springer! Tyvärr slet den sig efter 10 sekunder..

  

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *