Emån, Söndagen den 14e September

09:00
Ola gav sig ut i ottan, medan jag själv valde att ta sovmorgon då det blir en tuff vecka på jobbet kommande vecka. Har just druckit kaffe med Robban och börjar komma i ordning för att börja fiska. Sms-rapport från Ola löd att det är fortsatt trögt vid ån.

11:55
Det blev en händelserik förmiddag nedom bron! Ola gick ner till Barett och jag till Sea Pool norra vid 10-tiden.
Jag hann inte göra många släng innan det var en fisk som drog i min Thunder Spey, men den lossnade tämligen omgående. Härligt iallafall!
När jag tittat upp över ån så ser jag att Ola har publik vilket brukar betyda fisk. Och mycket riktigt, han landade en hane på 65cm.

IMG_6756.JPG
Jag själv hinner fiska mig utåt cirka 20min innan det drog i igen och den gången fastnade fisken som den ska, men tyvärr en havsöring variant mindre som vi brukar kalla för sprattelgubbar. 54cm släppte jag tillbaka utvadad i Sea Pool.

IMG_6757.JPG
En liten stund efter det var jag i ytterligare en öring av mindre variant men den hoppade sig loss och gjorde skäl för smeknamnet ”sprattelgubbe”.
Efter den korta och intensiva huggperioden strax efter 10 har det återigen blivit väldigt lugnt vid ån.

IMG_6758.JPG
13:00
Nu har vi käkat lunch och ska fiska de sista timmarna för den här gången. Både Ola och jag har ju jobb imorrn så vi stannar inte och fiskar in i mörkret utan åker hemåt strax innan. Den nya laxmobilen står parkerad i sin rätta omgivning.

IMG_6759.JPG
14:30
Värsta stekevädret vilket öringen hatar, så vi gör bara några släng här och där, men softar mest :).

IMG_6760.JPG

IMG_6761.JPG
16:00 Vi packade ihop och lämnade Emån för den här gången med själen fylld av ro. Omgivningarna man fiskar i är helt enkelt magiska. Tack fiskmästarn Kent för att vi fick komma och fiskesällskapet för trevliga dagar och pratstunder!

IMG_6762.JPG
Avslutar bloggningen med en bild som Robban tog på Trond vid ån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *