Emån, lördagen den 13e September

06:30
Ola och jag pinade oss upp vid 04:30 och begav oss ut i beckmörkret. Vi fiskade först Garagenacken från var sin sida utan framgång. Därefter begav vi oss upp till Stone Pool.

IMG_6731.JPG
Ola började mitt på Stone Pool och jag allra längst upp.
Kändes giftig även om förvånansvärt lite fisk visade sig. Det började ljusna på och just när jag funderade på att det nog är dags att byta den stora svarta Muddlern jag fått kvällen innan av Keno till en Thunder Spey, så sög det i ordentligt nästan helt in till andra sidan land. Pulsen skenade som sig bör och en riktigt fin öring rullade i ytan. Men lika fort som kroppen fylldes med lycka, lika fort blev det alldeles tomt. Kroken skar ur mungipan på fisken när den rullade runt..

IMG_6732.JPG
07:45
Vi har fiskat neråt mot herrgården utan någon mer känning, men nu visar det sig fisk lite här och var.

IMG_6733-0.JPG
En timmas tupplur nu, sedan påt igen.
11:00
Action i Sea Pool!
Jag gick ner till havet på södra sidan vid 10-tiden för att gå min favoritpool. På andra sidan stod Keno och han hann knappt börja fiska innan han häktade i en fisk som verkade rejält stor då den tog över 100 metet lina och satte av ut mot havet. Den rullade aldrig så vi befarade en lax. Dessvärre, efter 10 min kämpande, visade det sig vara en felkrokad öring.. Men fisken är här! Själv hade jag en fisk som var uppe och klippte till flugan precis när jag lyfte linan för ett nytt kast.
Nu är det ölpaus vid lawson innan jag ska prova en av Danne Persson Thunder Spey.

IMG_6735.JPG

IMG_6742.JPG
12:00
Ingenting i Lawson. Nu ska jag prova Home Pool som alltid håller en jäkla massa fisk.

IMG_6743.JPG
13:30
Efter Home Pool så tog jag Garagenacken. Väldigt trögt just nu trots molnigt öringväder. Ingen fisk på land idag än så länge.

IMG_6744.JPG
Grabbarna sitter och ljuger runt Bosses murikka.
Lutar åt ytterligare en powernap för mig innan jag ska förbereda kräftskivan.
16:15
Ola och jag gick Ankarkrona, Lawson och Sea Pool utan känning.
Nu kräftskiva!

IMG_6745.JPG

IMG_6746.JPG
20:40
Efter en mycket god och trevlig kräftskiva gav vi oss samtliga ner mot ån. Jag själv röjde undan i köket och kom ut sist och när jag gick över bron så hojtade Ola till som fiskade Garagenacken. Spöböj!

IMG_6750.JPG

IMG_6752.JPG
Tyvärr är laxhonan, som garanterat är 10kg+ felkrokad och satt i ena bröstfenan. Hur som helst, riktigt roligt med lite action!
24:00
Fiskat hårt hela kvällen men det har varit oerhört trögt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *