Orkla, Överöyen, 6e Juni

10:30

Våldtagen av en storlax i Resosen..

Jag var uppe själv på morgonkvisten och åkte upp till nacken där jag ju haft action tidigare. Satt i det lilla gapahuket och såg att vattnet sjunkit lite grann. Laxpippin sjung i trädet jämte. Kändes otroligt giftigt.

20130606-104333.jpg

Blev nästan förvånad att det inte häktade på en lax när jag gjorde de första läggen över till andra sidan och flugan fiskade över de stora stenarna ute i rännan.
Gick två repor utan ett pill på flugan.

Därefter gick jag ner till Resosen och där satt Bosse och drack sitt morgonkaffe. Jag frågade om han skulle fiska, men han skulle ner till Orkanger för att proviantera. Han ville bara kolla läget vid älven samt lämna över en nybunden Heimen GAIS.

20130606-110411.jpg

Jag blev mycket glad och knöt på den direkt. Den flugan har levererat förut!

Vattnet i älven är nu på den nivån att det går att vada på stenreveln som ligger en bra bit ut i hölen. Dit ut gick jag och kastade flugan nästan intill land på andra sidan så att den fiskade över hela djuprännan och in till kanten på reveln. Fin fart i grejerna!
När jag kommit ner på mitten av hölen så ser jag hur det välver till bakom flugan, slingan försvinner i ett nafs och det stramar i sådär vansinnigt skönt.
Ja! Så jäkla underbart, Heimen GAIS levererar igen! Näst intill overkligt :).

Pulsen gick från 70 till 200 över en hundradels sekund. Fisken verkar perfekt krokad och dessutom ruggigt stor. Jag sätter rejäl press på den, men det är som att den inte ens märker att jag bänder med 15-fotaren. Den går lugnt ute i rännan och gör som den vill.

Äntligen har jag gått i en ny drömfisk tänker jag. Det går några minuter utan att det egentligen händer någonting. Fisken är en riktig bumling! Då och då känner jag hur den är nere vid botten och rotar.. Alltid kritiskt då det ligger stora stenar lite överallt. Jag pressar och pressar, spöt står nästan som ett omvänt U.. Plötsligt får den lite fart uppströms, knycker med huvudet och så blir det helt stumt.. Sekunden efter blir det tomt i andra änden.. 0,40 tafsen är avskavd. Ögonen fylls av tårar. Fan, det får inte vara sant! Men det är det.

Fisken är borta.

17:30

Vi har fiskat hårt under hela eftermiddagen men varken kännt eller sett något mer.

20130606-172437.jpg

Nu är man mör i kroppen och det är dags för middag strax. Kan bli en tupplur efter det innan vi går på kvällpasset.

Frun på gården tog en tur i sommarbilen förut. En sådan hade varit fin att ha! Ford Mustang -67.

20130606-172945.jpg

Nedan fiskat Mats Slö-Öya i skymningen.

20130607-142611.jpg

2 svar på ”Orkla, Överöyen, 6e Juni”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *