Lycka i brevlådan!

Idag låg det ett ytterst trevligt brev i min brevlåda. Jag hade fått hintar från fiskevännen och extremt skicklige flugbindaren, Sven Axelsson, att han eventuellt skulle skicka mig några flugor att prova i River Dee v.15. Jag blev otroligt glad när jag upptäckte att det var hela 9 flugor som han skickat. Däribland 3st av min absoluta favorit; The Heimen Gais som ju Bosse Lindholm uppfann mönstret till inför förra årets resa till Dee.

Fantastiska laxflugor bundna av Sven Axelsson
Fantastiska laxflugor bundna av Sven Axelsson

Jag träffade den eminenta flugbindaren första gången då jag plockade upp en tavla med inramad fluga hemma hos honom. Tavlan var skänkt till en auktion där alla inkomster gick oavkortat till fiskebroder Knut Syrstads behandling av cancer. Jag blev den lycklige vinnaren av tavlan och den pryder nu mitt fiskerum.

The Black & Gold
The Black & Gold
The Heimen GAIS
The Heimen GAIS
The Phoenix Shrimp
The Phoenix Shrimp

Tack Sven för flugorna, det blir ett nöje att fiska dem allihop på Upper Blackhall, Middle Blackhall, Banchory beat och Waterside Ferrar. Förhoppningsvis kommer det fler bilder på dessa flugor då, men då ska dom sitta i mungiporna på nystigna springers!

2 svar på ”Lycka i brevlådan!”

  1. Underbart vackra flugor, lycka till med fisket i Skottland. GAIS flugan ger nog större återbäring än det kommer att göra för fotbollslaget när de möter Varberg i premiären.

    1. Tack Ronny, längtan är otroligt stor nu efter laxfiske :).
      Angående fotboll så blir det en spännande säsong för oss GAISARE. En nästan helt ny trupp, med flertalet unga talanger. Det är väl enda fördelen att åka ur Allavenskan – att klubben tvingas lyfta upp egna och andra yngre talanger av ekonomiska skäl. Mot Varberg tror jag trots det på 3 fina poäng för grönsvart 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *