Krångel vid River Dee

Så sitter vi äntligen i Lodgen där vi bor alldeles jämte the Falls of Feugh som rinner ut på Banchory Beat där vi ska fiska nästa vecka. På vägen hit tittade vi till Jonas Runnberg och Ingolfur som fiskat där idag och den sistnämnde hade fått en 23-poundare (ca 10,5kg). Samma trevliga islänning tog en double på Commonty igår där den största var på 25lbs. Helt fantastiskt. Han är just nu odiskutabel kung Deeside!

Resan hit för mig och Ola gick kanon, men inte alls lika bra för vårt bagage. När vi anlände Aberdeen så saknades både Olas resväska och vårt gemensamma resefodral med alla spön. Efter att ha claimat detta menade personalen att båda de saknade väskorna lär komma med nästa flight om 3 timmar och att dom då skickar upp väskorna till oss med kurir.

Inte allt för missnöjda hämtade vi ut vår hyrbil, en Subaru Outback 4WD och körde upp mot Banchory.

20120404-234443.jpg

Efter att ha inhandlat proviant för första dagarna gick vi och väntade på telefonsamtal från kuriren som skulle köra ut våra saknade väskor. Tiden gick och en oro som från början var ganska liten blev allt större..
När ett 0044-nummer äntligen ringde blev vi således först grymt nöjda, men när kuriren talade om att han både hade bra och dåliga nyheter (att en väska är hittad av de två saknade) fick vi hjärtat i halsgropen.. Det visade sig att våra spön INTE var med flyget och att dom för tillfället heller inte kunde lokalisera dem.. Katastrof för oss då vi ska upp och fiska Invery imorrn bitti under ganska gynnsamma förhållanden. Vad göra!?
Vi ringde upp KLM i Amsterdam och förklarade läget och dom lovade att söka kollit och se till att någon ringde oss med ett besked.
Nån halvtimma efter ringer en skotte från helpdesken nere i Aberdeen och förklarar att våra spön ”troligen” är med på en sista flight som anländer 22:00 och att dom isåfall tidigast kan köra ut en eventuell väska vid 10-tiden imorgon. Vi ställde inga fler frågor på telefon utan tog tjuren vid hornen själva. Gasade ner till flygplatsen som stänger 22:00 och hann precis in. Väl där jagade vi fatt i någon från KLM och förklarade vårt prekära läge både en och fem gånger (personen i fråga skulle ju precis gå hem för dagen) och till sist lovade han att gå ut och kolla bland inkomna bagage. Och JAAA, han kom ut med våra spön och gladare grabbar än oss var nog svårt att finna då!
Att sedan min laptop tydligen crashat under resan och att det således blir halvtaskig iPhone-bloggning likt denna får ni hålla tillgodo med. Vi kan iallafall fiska imorrnbitti!!

Det blir bloggning varje dag framöver tills hemresan den 15e April. Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *