Tre dagar till avresa River Dee

Nu börjar det verkligen närma sig en av årets absoluta höjdpunkter; 11 dagar i Banchory och 9 dagars fiske i den fantastiska flugfiskeälven Dee.
Orkla-Ola och jag flyger över till Skottland på onsdag och börjar vårt fiske på Invery Beat dagen efter. Där håller vi till i 3 dagar och delar ett spö. Förutsättningarna just nu är mycket tuffa då Mars månad har varit den varmaste och torraste i mannaminne längs River Dee. Vattnet är extremt lågt vilket gör att fisken i havet tvekar på att gå upp i älven. Dock ser väderrapporterna lovande ut med regn dagligen framöver så det är bara att hålla tummarna. På lördagen kommer Jonke & Hank ner till oss och tillsammans med dem kommer vi sedan fiska Upper Blackhall i tre dagar och Banchory Beat i tre dagar.
Jonas Runnberg och Mattias Helde från fiskeresor.nu är på plats och har redan fiskat i en vecka. Precis som undertecknad så bloggar dom varje dag.

Orkla-Ola drillar fisk i The Hotel Pool på Banchory Beat i fjol

Det blir spännande att fiska älven på såpass lågt vatten. Lite som i Norge sent på säsongen. Flytlinor, långa tunna tafsar och micro flugor. Enhandsspöt är nedpackat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *