Underbara Emån, äntligen framme!

Då är vi på plats efter en något mer dramatisk resa än önskvärt. Ca 10 mil från Gbg började min BMX X1 uppföra sig märkligt på vägen och en varningsindikator tändes också på panelen. Som vanligt har man inte ens rört manualen till bilen och jag hade ingen aning om vad lampan betydde. Förvisso anade jag att den hade med lufttryck att göra, men bilen uppförde sig ändå helt okej så vi rullade på och hoppades att det var lite dåligt med luft i något av däcken. Dock förstod vi att något inte stod rätt till vid omkörningar och lite häftiga svängningar. Vi bestämde att vi kör till Jönköping där vi ändå tänkte få i oss lite färdkost. Väl där visade det sig dessvärre att det var punktering. Det hör till saken att jag har s k RTF-däck på bilen vilket gör att man kan köra ganska långt med punktering utan att det påtagligt försämrar vägegenskaperna. För första gången sedan jag fick bilen fick jag nu öppna manualen och väl där fårjag läsa mig till att det inte finns reservdäck, men att jag kan ringa BMW assistans och så hjälper dom mig. Det slutade med att en bärgare kom och hämtade bilen och vi fick en hyrbil (Merca c-klassen kombi) då mina däck tyvärr inte fanns i lager att byta.

Min laxmobil på bärgaren i Jönköping
Det löste sig riktigt bra och vi cruisade vidare i en Merca, om än något försinkade i tid

Nu är vi här. Sitter med fiskekompisar längst upp i stora flygeln och njuter av att ha en helg vid Emån framför oss. Tveksamt om det blir start 07:00 imorrn då vi inte har några spön riggade. Lutar mer åt en trevlig kväll på herrgården, en rejäl frukost vid 8-tiden och start på ofiskat vatten nedom träbron. Fisket har varit förvånansvärt trögt idag och det har fångats 6-9 fiskar enligt folket här. Det har ju fiskats hårt fram tills nu så de flesta besorna som står på herrgårdens sträcka har ju haft krokkänning redan.. Tempen är dock stigande, så har vi riktigt flyt så kan fisk som står längre upp börja backa och då kan det sannerligen hända grejer. Oavsett så sker det härliga besök av blänkare då och då :).

Samkväm i herrgården med Ola, Säta, kotten och rookien.

På återseende imorrn!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *