Snart dags för Emån

Undertecknad tar en paus och spanar efter fisk under höstfisket 2011

Till helgen är det äntligen dags för en av årets stora höjdpunkter; vårfisket vid Ems herrgård. Det råder fina förhållanden med 35 kubik och 4,5 grader i vattnet. Ola och jag åker ner imorrn eftermiddag och anländer herrgården runt halvåtta för att hinna med sedvanligt fiskesnack med vänner, en god middag och kanske en eller annan single malt. Sedan blir det fiske lördag-söndag. Ska bli underbart att bara få vistas i en av Sveriges vackraste miljöer. Att insupa de omgivningarna där är sann balsam för själen.

Fence Pool i skymningen. Det luktar öring lång väg! Foto: Daniel Persson

Fisket där nere har startat bra och det fångas en hel del fisk varje dag. Dessutom gott om blänkare vilket är extra glädjande.

I herrgården som ligger alldeles jämte Home Pool bor vi. Foto: Oscar Florell

Självklart kommer jag att liveblogga under hela vistelsen så det är bara att hänga med!

Två vänner är redan på plats. Emelie Hellstedt, barnbarn till Ulfsparre, har fiskat hela veckan och har också börjat blogga. Hennes blogg hittar du HÄR och Säta, tillika medlem i det hedervärda och trevliga fiskegänget ”Korvmaffian”, anlände herrgården alldeles nyss och kommer att fiska fredag-lördag. Hans liveblogg hittar ni HÄR.

På återseende fredagkväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *