Dags för årets första fiske!

Nu var det alldeles för länge sedan man la ut flugan i hopp om att en havsöring eller lax ska bita på. Således hög tid för detta. Tidigt på lördagmorgon åker jag ner till Skåneland där havsöringspremiären redan varit. Tillsammans med fiskekompisen Anders ska vi ge oss ut längs kusten och försöka lura havets åtråvärda silver.

Det kommer bli tufft. Under lördagen får vi enligt YR nordliga vindar på 10-12 m/s. Inte det minsta optimalt när det gäller fiske och absolut inte när det handlar om flugfiske. På söndagen mojnar det något, men vindarna är fortfarande nordliga och tempen sjunker till under nollan. Fiske för vikingar!

Lite ny utrustning blir det till denna tur. Efter att jag förvärvade min Bo Mohlin Em Salmon i höstas har jag trånat mer och mer efter rullar med S-vevar. Dom är så löjligt snygga tycker jag. Efter att i mellandagarna genomsökt nätet efter fynd på sådana hittade jag Hardy Cascapedia MKII till riktigt bra pris hos Willys Sportfiske i Västerås. När jag dessutom fick en ännu bättre deal än den dom har på hemsidan då jag köpte 2 stycken kunde jag bara inte låta bli. Till helgen blir således utrustningen mitt enhands GuideLine LeCie tillsammans med en Cascapedia #5/6/7.

 

Hardy Cascapedia MKII – En mycket vacker flugrulle!

 

Det blir i vanlig ordning livebloggning direkt från den skånska kusten under helgen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *