Höjdpunkter 2011

Fiskeåret 2011 lider mot sitt slut och det är dags att summera höjdpunkterna i form av landad fisk. Att summera alla höjdpunkter kring fisket med allt vad det innebär i form av vacker natur, nya fiskevänner, trevliga middagar i fiskestugan etc skulle ta allt för lång tid.

Det började bra med att jag äntligen hade turen vid utlottningen av årskort till Örekilsälven. Nu skulle det minsann fiskas hårt i början på säsongen. Innan laxpremiären i Sverige var det dock dags för havsöringspremiär på västkusten.

Jag hade turen att hamna väldigt rätt och kunde på ett par timmar landa en quadruppel av öringar på 37,45, 49 och 60cm. Det var den 3e April och för att vara utlekta öringar hade dom verkligen snabbt ätit upp sig!

60cm västkustöring, 3e April 2011

Därefter bar det av till Skottland och River Dee v15. Anders ”Sluken” Helgesson var överlägset hetast av oss som var där och fick hela 7 springers! Ett härligt minne som lätt förtjänar sin plats bland höjdpunkter 2011.

Sluken med veckans största fisk. En springer på 87cm, ca 16lbs, tagen på Upper Dess

Sedan var det dags för Majlaxjakten i Örekilsälven. Med årskort på hand så hade jag en rimlig chans att fånga min första Majlax någonsin. Jag åkte upp efter jobbet flera ggr i veckan och kämpade. På kvällen den 31e Maj, alltså i absolut sista sekund, fick jag min belöning. Ett ögonblick jag aldrig någonsin glömmer.

Min drömlax från Örekilsälven. 97cm sanslöst grov hona, 10,5-11kg. C/R

Sista höjdpunkten jag väljer ut är från vår resa till Orkla v.25. Även om Rydeborg spräckte nollan med en fin lax och Mika ”Birdie” Matkaniemi lyckades plocka 2 blankingar så är det fiskevännen Orkla-Olas lax som sitter starkast på näthinnan. En sanslöst vacker, nystigen fisk på 8,7kg.

Orkla-Ola med sin vackra lax på 8,7kg från Loe v25 i Orkla

Nu längtar man nästan ihjäl sig efter kommande säsong. Mycket fina fisken är redan spikade. Själv tänker jag starta ovanligt tidigt efter att jag fått en inbjudan från en fiskekompis i Skåne där dom som bekant har sin öringpremiär redan vid årsskiftet. Jag kommer åka ner till Anders Lundgren helgen den 13-15e Januari och försöka lura silver. Det kommer oavsett om det hugger eller inte bli en ytterst trevlig helg, det är jag säker på!

God fortsättning på Er och ett utomordentligt skitfiske tillönskas alla läsare 2012!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *