En kvällsrepa vid Örekilsälven, livebloggning

17:00 (Bloggning nedåt efter denna rubrik)

Så var man återigen på svensk mark och ett kärt återseende; Örekilsälven. Då vattentempen sjunkit från alldeles för höga 21 grader ned till 18 och det samtidigt blåst västliga vindar i 2 dagar bestämde jag mig för att göra ett försök efter jobbet och nu är jag på plats.

20110711-174326.jpg
Dags att testa raset då det stod en Japan och fiskade Reningsverksnacken.

19:00

Fiskat Raset och Kovane då det visade sig fisk där. Sedan har jag lurat vid Kovanenacken, men inte kännt eller sett något..

20110711-185921.jpg

Nu knallar jag uppåt för att kolla Reningsverksnacken..

19:25

Lite action! En bra bit ner på nacken, precis när jag började lyfta linan blev blev det en rejäl virvel vid flugan.. Jag kände aldrig något och såg heller ingen plog innan. Troligen öring som följt efter utan att bita..
Det plaskar annars ganska mycket uppe i reningsverkshöljan och det är riktigt färgad fisk som visar sig. Undrar om de ledande spinn-jonen här i Örekil sätter tillbaka en sådan hona om dom får en? Jag tror tyvärr inte det.. Av de ca 70 laxarna som tagits i år har bara 3 st återutsatts. Hoppas verkligen det blir fler nu när Maj-fiskarna redan är ordentligt lekfärgade tack vare det varma vattnet.. Snart ett nytt försök med mindre fluga..

19:55

Inte hänt något mer. Hade egentligen tänkt lägga tiden idag nere vid Kvistrum för att fiska på tidvattnet, men när jag körde över bron förut så stod det fiskare både ovan och nedom bron. Nu är jag helt själv uppe vid Reningsverkshöljan och Raset så det får helt klart bli nån vända till här. Nästa vända blir med riktigt liten fluga, 2 cm vinge..

21:10

Ändrade planer. Det dök upp inte mindre än 3 spinnfiskande grabbar vid Reningsverkshöljan så jag beslöt mig för att ändå åka ner till Kvistrum. Här sitter jag nu på kö för att få gå en vända.. Ingen har hört om nån lax som tagits.. Kanske kan man häkta i nån öring när man kommer ner mot C-sträckan senare?

22:00

Spänning!! När jag kommer ner runt böjen efter Kvistrum visar det sig en stor fisk där strömmen planar ut i en större höl. Uppenbarligen har laxen ställt sig här för den var alldeles precis uppe och välvde vid min fluga! Puls 150, men jag kände aldrig fisken.. Nu vilar den medans jag byter till en monster-sunray..

20110711-220210.jpg

23:05

Inget hände på den jättestora Sunray med orange undervinge som jag provade. Jag lät fisken vila ett bra tag innan jag satte på en Allys Shrimp och gjorde ett nytt försök. Just som jag ska göra mitt första kast så ringde Borgmästarn och då jag ändå hade handsfree så svarade jag medan jag fortsatte fiska. Och visst fan går den stora laxen upp igen och tittar på flugan! Borgström hörde till och med slurpet.. Men den ville inte ta.. Så jag gick upp och tog Kvistrumrakan igen och provade där..

23:40

Lägger handskarna på hyllan för den här gången och cruisar mot Gbg och sängen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *