Vill du hänga med Orkla-Ola till Orkla v.29?

Då det av olika anledningar sket sig med vårt traditionella fiske i Surna v.29 jagar nu Ola medfiskare till ett vald i Orkla där han köpt alla 4 spön v.29, Måndag-Fredag. Valdet heter Sugustad och man har fisket på bägge sidor av älven. Sträckan är 300 meter och ser riktigt fin ut. Spöna kostar 300kr/dygn så om man är två stycken fiskare har man väldigt gott om plats till en riktigt bra peng. Speciellt som spartanskt boende i hytten precis vid valdet ingår! En båt har man också tillgång till så att man enkelt kan fiska båda sidor av älven eller prova lite harling. Samåkning går givetvis att lösa hälsar Ola. Ring honom på direkten vid intresse: 0735-122825.

Hytten där man övernattar i bild
Sugustad Laksevald
Vy över del av valdet tagen från hytten som man övernattar iHytten där man övernattar i bild

4 svar på ”Vill du hänga med Orkla-Ola till Orkla v.29?”

 1. Hallå hallå!

  Skrev till dig tidigare i vår och frågade om fisket i Pältsaområdet. Jag tror helt enkelt att du glömde att svara på mitt inlägg så försöker en gång till 🙂 Det är så att jag och några fiskekompisar planerar att fiska Pältsa, närmare bestämt Gobmejokken och Pältsajokken (eventuellt även Gobmejaure). Har du några tips/råd att ge oss? Tänkte mest på bra fiskeplatser längs dessa jokkar och liknande.

  Mvh,
  Kristoffer

  1. Försökt mejla till Er, men adressen ni angett här funkar inte?

   Det var en jäkla massa år sedan jag var uppe vid Gobmejaure, men kommer ihåg att själva jocken ner från sjön var riktigt fin. Där fick vi en del småharr och jag fick några bättre öringar (runt kilot) i den första stora höljan som ligger några hundra meter ned från sjön. Dock kommer jag ihåg att vi ångrade att vi inte hade flytringar med oss då den stora harren verkade hålla till i sjön och aldrig inom kastavstånd..

   Naturen var fantastisk och vi såg inte till en enda människa under de 10 dagarna vi höll oss i området, däremot såg vi både Kungsörn och fjällräv nästan dagligen =).

   Kommer också ihåg att vi knallade upp i bergen i närheten av Pältsastugan där det låg två sjöar med en grym bäck emellan där vi hade riktigt bra fiske. Kommer inte ihåg namn eller nåt dock, men ni borde kunna se dessa på en fjällkarta..

   Sorry om jag inte är till så mycket hjälp, men mejla till Gunnar Westrin som har stenkoll på området (minns att jag gjorde det innan vi åkte dit), han är ju schysst och brukar svara på mejl.

   Skitfiske på Er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *