Emån, lördag 11e Juni, Livebloggning

Bloggen fylls på under tidigare post hela dagen.

05.40

Vi kom isäng nån gång vid halvett och klev upp vid kvart i fyra. En vacker, klar morgon mötte oss efter att vi käkat frukost och vandrade ner mot Sea Pool.
Till vår förvåning var vattnet fortfarande väldigt lågt och det beror väl på att fallhöjden, från källflödena där det regnat hårt, inte är så märkvärdig och att det därför tar tid innan det kommer ned till herrgårdens sträcka.
Ingen synlig aktivitet i när vi blickade ut över Sea Pool, men när jag kom ned mot abborrestenen drog det i! Puls i två sekunder innan man insåg att det var mindre fisk.

20110611-054442.jpg
Fick ytterligare en borre kort därefter som också hade passat fint i stekpannan. Sedan drog det i en mycket bättre fisk, gissningsvis runt 3 kg, men den lossnade tyvärr efter 7-8 sek. Ingen aning vad det var för något; öring, laxkalv, stor id eller gädda? Nåväl, då det inte var någon jättefisk så grämde jag mig inte alltför mycket.

Nu sitter jag med en kaffe och kollar Ola som går rättsläng, mittemot.

20110611-073605.jpg

07:30

När Ola kommit en bra bit ned på sin sida hade han en fin dragning och strax därefter visade det sig stor fisk på samma ställe! Därefter började det bli aktivitet och vi såg en grann lax flertalet ggr. Jag hade en fin dragning precis där den visat sig nyss.. Spännande!
De andra fiskarna fiskade hela natten och ligger nu och sover varför Ola och jag kan lägga lite extra tid i Sea Pool utan att få dåligt samvete för att ”barrikadera” en pool.
Nu har vi dock en paus uppe i lilla flygel n med käk och kaffe. Vattnet fortfarande väldigt lågt och det blåser ganska ordentligt från nordväst..

8:35

Satan! Ola brände precis en lax runt 7 kilo som bet på vid Abborrestenen. Den gick upp i ett hopp direkt och lossnade :(. Vattnet är stigande och det känns onekligen hett!

9:40

Tvärstopp i Sea Pool!
En stund efter att Ola tappat laxen gick jag i från andra sidan och en bra bit ut i Sea Pool drog det i på hemtag. Bom stopp! En bugning och tappad fisk. På kroken satt ett laxfjäll :(. Fisken måste väl således varit felkrokad? Alternativt att jag rev den efter att den gjort sig kvitt kroken i munnen..
Det är vansinnigt spännande att fiska just nu… En ”ubåt” visade sig för en stund sedan längre ut..

20110611-094458.jpg

11:15

Det hände inget mer nere i Sea Pool så nu har vi knallat upp till flygeln för att käka lunch. Därefter blir det bingen 2-3 timmar. De andra fiskarna har precis vaknat till och gått ner mot ån. Perfekt för oss att sova då. Vi har haft Emån alldeles för oss själva mellan 04.00-11.00. Vi håller tummarna för att dom gör likadant imorrn – alltså fiskar fram till 04 och sedan går och lägger sig :).
På återseende i eftermiddag, då hoppas vi på spända linor igen!

20110611-112250.jpg

16:55

Efter att ha sovit ett par timmar är vi nu igång igen. Till vår besvikelse har vattnet fortfarande knappt börjat stiga, men vi håller tummarna för att så ska ske. Vi har gjort en vända i Home och en i Sea Pool och sitter nu i stekvädret och tar några kalla. Ingen aktivitet någonstans.

20110611-165823.jpg

19:45

Nu käkar vi en bättre middag med tillbehör och utanför har det precis börjat ösregna :).

23:00

Efter maten körde vi några rejäla repor i Home Pool och Sea Pool, men utan att se eller känna nån fisk. Nu kollar vi en rulle i stugan istället och hoppas att vattnet stiger under natten.
Nya tag på morgonkvisten!
Over and out för idag.

5 svar på ”Emån, lördag 11e Juni, Livebloggning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *