Silverjakt i mörkret

Något av det mest spännande som finns är att fiska havsöring i mörkret. På våra resor till Surna så fiskar vi alltid öring på natten och det rekommenderas även här på västkusten nu när finvädret infunnit sig och tempen i vattnet klättrar uppåt. Öringen är skygg, men vågar komma in från sina djupbranter när mörkret lägger sig. Det är en speciell känsla att fiska i mörker och jag tror det har att göra med att alla övriga sinnen förstärks när synen inte riktigt räcker till. Huggen är underbara.

Ola och jag bestämde oss för att köra ett pass mellan 20:30-23:00.

Vi möts upp på klipporna för kaffe och taktiksnack
Undertecknad spanar efter vak, men det är fortfarande lite tidigt..
Underbara öringkvällar!

Vi startar fisket strax innan solen har gått ner, men det är inte förrän det mörknar på rejält det börjar bli lite aktivitet. Det visar sig en fisk utanför Ola, men dessvärre kör han ett ”laxmothugg” och öringen vill inte fastna. Själv står jag lite längre bort och fiskar något djupare med en ganska stor Wolly Worm. Det dröjer inte länge efter att Ola bränt sin fisk tills jag får ett tungt påslag. Fisken krokas och visar sig vara en riktigt fin västkustöring på 49cm. Efter ett snabbt foto får den simma tillbaka då jag redan har  en matfisk i frysen hemma.

49cm västkustsilver tagen i mörkret

Något senare står Ola med böjt spö. Dessvärre visar det sig vara en mindre fisk på 35cm, men det spelar inte så stor roll. Huggen är som sagt underbara när man fiskar i mörkret.

Innan det är dags för hemresa (man har ju ett jobb att sköta) lyckas jag få en öring till som bjöd på det mesta i akrobatik. En ovanligt pigg 40cm öring fick simma tillbaka .

Öringdrill 🙂

  

40cm krutpaket!

 Sammanfattningsvis var det en underbar vardagkväll och det är inte omöjligt att det blir nån mer sväng i veckan innan det är dags för Örekilspremiär på söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *