Särösilver

Orkla-Ola och jag bestämde oss för att testa lite mörkerfiske ute vid Särö. Vi träffades vid halvnio och spanade av viken vi bestämt oss för att testa.

Undertecknad spanar efter vak och inväntar mörkret
Torsk på fluga!

 

När så mörkret började bli påtagligt startade vi fisket. Ganska snart får jag hugg på min Wolly Worm, men det visar sig vara en 3-hektos torsk som resolut klippte flugan. Det är första gången det hänt mig.

Vi ser knappt några vak alls och ingenting händer på en bra stund tills det plötsligt sprätter till i ytan en bit ut av småfisk som jagas av en grann öring. Vi byter flugor till svarta zonkerstreamers som gör en fin siluett mot himlen. Ett antal kast senare får jag till slut en öring att bita under extremt snabb hemtagning av flugan. En fin blänkare på runt 40cm.

Havsöringsdrill i mörkret
Ca 40cm silver fotas snabbt innan den återfår friheten

Premiären i Örekilsälven är nu bara en vecka borta och den ser jag verkligen fram emot. Hade lite småfunderingar på att prova Säveån imorrn då lax borde dyka upp där när som helst. Men efter att ha kollat väderrapporten som säger ostliga vindar, solsken och 20gr varmt lutar det åt att det blir en fiskefri söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *