River Dee, Upper & Middle Blackhall, 12e April

09:30

Efter den sedvanliga och utsökt goda ”full English breakfast” är samtliga gubbar nu på plats i älven och fiskar.

Vädret är nu på förmiddagen riktigt fint, men det blåser fortfarande kalla, ostliga vindar vilket ofta gör fisken trög. Igår togs det också endast 4 springers på hela älven.. Det ska bli molnigt fram på eftermiddagen och ikväll ska det bli lite lätt regn. Vi hade behövt ett väderskifte och det kommer på lördag då våren äntligen verkar komma.

Även om det just nu är väldigt svårt så är det bara att kämpa på. Belöningen är ju bland det finaste man kan fånga vilket Tobbe fick uppleva igår 🙂

Fortsatt kalla vindar. Patrik hade en försiktig dragning i Kelpie förut. Fisken är inte alls på bettet..

13:00

Ingen landad fisk men det har varit lite hett trots allt. En del fisk har setts och Kent har haft två rejäla tag i Big Girnel på UB. I Kelpie hade Patrik en fisk som drog i vinden väldigt försiktigt.

Nu blir det lunch på Banchory Lodge för att ladda batterierna lite grann.

16:45

Efter lunch så var vi en sväng om Tesco för inhandling av ”samkvämsdrycker” därefter tillbaka till beatsen. Fortfarande väldigt lugnt och inga springers i sikte.

Vattnet har gått ner lite grann vilket gör att fisken väljer andra sidan när den simmar upp genom Rock Head och Malt Steep. Därför har jag nu ”tvingat” ut Sir (vi dubbade honom igår efter 25lbs fisken) Tobbe på en ganska vansklig, kall och lång vända mitt i poolen.

Kom igen nu laxen!

18:15

Inte ett nyp på hela vändan. Då är det gott att ha en varm och torr hytte att gå till.

20:00

Det blev noll denna kalla aprildag för gänget. Men GTn vid hemkomst och den magiska middagen med dessert satt som en smäck

2 svar på ”River Dee, Upper & Middle Blackhall, 12e April”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *